Fräkt av Husmark och Hägglund Som vanligt fick jag inte ordet på frågestunden.

Det är många torsdagar som jag suttit på frågestunder och inte fått ordet trots att jag begärt det. Vi är många ledamöter som vill ställa frågor och en timme räcker inte till alla. Men jag fick inte ordet förra gången heller ? Istället fick jag lyssna på fräcka påståenden från ministrar som tyvärr fick stå oemotsagda. Pensionen höjs när det går bra för Sverige sa både Husmark och Hägglund, ja det är rätt. Men det är inte borgarnas förtjänst. Visserligen kommer pensionen att öka tack vare de godare tiderna - men pensionsreform genomfördes för många år sedan, och som handlar om pengar som pensionärerna redan har rätt till. Pensionsöverenskommelsen över blockgränserna är viktig att vårda säger Husmark och säger att hon är glad över att socialdemokraterna kommer till förhandlingarna. Men det var ju borgarna som höll på att späcka allt ihop i höstas när de skulle sänka ersättningen för förtidspensionärerna En bra tillväxt är bra för landet säger Hägglund helt riktigt men Anders Borg har ju just backat från sin egen tillväxtprognos. Många inser att den borgerliga regeringen knappast kan ta åt sig äran av vare sig den internationella högkonjunkturen eller den starka ekonomi som byggdes upp under den socialdemokratiska regeringsperioden. Dessutom har vi enligt arbetskraftsundersökning fått veta att under socialdemokraternas senaste år i regeringsställning var Sysselsättningsökning 160 000 men bara 53 000 nya jobb under 2007 alltså inte ?bara dubbelt så många nya jobb utan tredubbelt nya jobb under sossarnas senaste år
DN
svd

Kommentarer
Postat av: seekstromd

Du är duktig du Monica.

DAgs att komma ur påsen och se verkligheten?

2008-03-06 @ 19:47:56
Postat av: Starvid

Är du på riktigt?

Först klagar du på att Borg sänker tillväxtprognosen (jag antar att du menar att problemet är att tillväxten sjunker och inte att själva prognosen sänks...) som om det vore hans fel, sedan pekar du på att anledningen att ekonomin varit god beror på den globala högkonjunkturen.

Så när det går bra beror det på världsekonomin, och när den i sin tur försvagas så är det borgarnas fel.

Anders Borg skulle vara i sin egen privata himmel om han hade sådan makt som du tillskriver honom, att han på egen hand kan påverka den globala ekonomin genom att skapa oansvarig utlåning på Wall Street.

Särskilt som att han själv inte var finansminister när grunden för subprimekrisen lades. Han har sannerligen rent magiska förmågor.

Eller beror kanske världsekonomins nedgång på Per Nuder eller ____Bosse Ringholm____ ? Tanken svindlar. ;D

2008-03-06 @ 19:48:52
Postat av: seekstromd

Härligt att du skall godkänna komentarerna först!!

men det är väl bäst, så att du kan fortsätta livet i påsen ostörd från verkligheten utanför?

2008-03-06 @ 19:49:20
Postat av: globetrotter

Monica!
Inte nog med att du har problem med stavningen, du kan inte räkna heller.
Dessutom låter du på välkänt socialdemokratiskt maner "sanningen" helga medlen.

2008-03-06 @ 23:43:10
Postat av: Anonym

"Dessutom har vi enligt arbetskraftsundersökning fått veta att under socialdemokraternas senaste år i regeringsställning var Sysselsättningsökning 160 000 men bara 53 000 nya jobb under 2007 alltså inte ?bara dubbelt så många nya jobb utan tredubbelt nya jobb under sossarnas senaste år"

Vad skulle min högstadielärare i svenska ha sagt om det citerade stycket? Den röda märkpennan hade blivit använd alla gånger.

Det är anmärkningsvärt (?) att du är en del av Sveriges lagstiftande församling, men samtidigt knappt är skrivkunnig.

2008-03-07 @ 06:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0