Vad händer med barnen?


Samma dag som regeringen ska lämna den barnskrivelse till Riksdagen som varit försenad i ett och ett halvt år. Samma dag får vi ta del av det yttersta misslyckandet i ett samhälle. Nämligen mord. Eller finns det något värre än mord på små barn? Jag kan inte komma på något. Det står om morden i DN och om morden på barnen i svd och i all media just nu.


Det klart att massmord i Irak och folkmorden i Rowanda är än värre om det nu går att mäta något så fruktansvärt på en skala. Men jag blir i alla fall bestört och inser att vi alla har ett ansvar att ta hand om varandra. Se till så att alla mår bra, känner trygghet, att alla vet vad som är rätt och fel och att ta livet av någon kan aldrig accepteras. Det är därför vi fördömer USA för att de har dödsstraff till exempel.


Det här skriver inte jag för att ha synpunkter på den borgerliga regeringen, tvärtom de har inget med detta att göra men jag blir bara så ledsen över när sådant inträffar.


En annan sak som inträffar samma dag som den försenade barnskrivelsen ska komma är att de borgerliga partiledarna skriver på DN debatt om att förskolan ska bli mer som skolan.  Tryggheten i barndomen, den första samvaron med andra och den tidiga bekantskapen med världen omkring påverkar resten av livet. Det innehåller säkert många bra förslag, som fler vuxna i skolan osv. Men det påminner mig om den debatt jag var med om hos S-kvinnor i Stenungsund i helgen. Där framkom många bra argument om att förskolan har en särskilt bra pedagogik och att det är skolan som borde likna förskolan i stället. Dessutom hade jag en IP debatt  med Jan Björklund för ett tag sedan där han sa att han inte hade så mycket synpunkter och ändringsförslag på förskolan eftersom den Svenska förskolan är bra.

Märkligt att de nu ska likna förskolan vid skolan. Ska treåringarna sitta i raka led och Björklund komma in och peka med linjalen även där?


Slutligen om den försenade barnskrivelsen. Även den innehåller säkert många bra förslag. Att barnombudsmannen får vara kvar gav Göran Hägglund besked om redan i november. BO ska bli tydligare och arbeta mer med uppföljningar och utvärderingar av kommunernas och landstingens sätt att följa barnkonventionen.  BO kommer inte få några nya pengar utan får omprioritera sin verksamhet. Men om barnombudsmannen inte får mer resurser utan bara mer att göra har jag svårt att se om de ska hinna med det de gjort tidigare. Kanske vill inte regeringen ha någon som skapar opinion för barnen och för FNs barnkonvention?


********************************************************************************************


Kommentarer
Postat av: Hans-Christian K.

Är du medveten om att det framstår som om du försöker plocka politiska poäng på tragedin med de mördade barnen?

2008-03-18 @ 13:06:15
Postat av: Mårten

Patetisk ursäkt. Helt enkelt inte trovärdigt att du inte hade koll på vad du skrev från början.

2008-03-19 @ 10:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0