Vad ska vi göra - STOPPA KRIGET; STOPPA KRIGET; STOPPA KRIGET NU

För fem år sedan gick jag i demonstrationståg Lidköping där vi skrek - STOPPA KRIGET; STOPPA KRIGET; STOPPA KRIGET NU

Det var S-kvinnor i Västsverige samlade från Göteborg, Bohuslän, Norra och Södra Älvsborg och Skaraborg.

Vi var arga över att USA trotsat FN och startat krig med Irak. Vi var rädda över vad som skulle hända med barnen och allt lidande som krig för med sig. Det var en och annan Lidköpingsbo som höjde på ögonbrynen när vi gick från Folkets hus fram till torget och ner mot Rörstrand.

Irakkriget är en tragedi - för Irak, för USA, för FN, för sanningen och för den mänskliga värdigheten, skriver Hans Blix, tidigare chef för FN:s vapeninspektion i Irak, det uppenbara fiaskot att försöka uppnå nedrustning med våld och att införa demokrati genom ockupation kanske kommer att verka för en större användning av diplomati och mildare maktutövning" Hans Blixt i DN och Blixt i Svd

Nu måste USA göra rätt för sig och se till att landet kommer på fötter igen.

Än så länge är det inget slut på det misslyckade kriget

Bush försvarar  och är segerviss, ja vad ska han säga. Han måste väl försvara den tragedin han startat.


Jag träffade Hans Blixt i FN skrapan några veckor efter fruktansvärda idiotiska terrordåden 9/11


image521
Kommentarer
Postat av: mest

Blixt..?
:)

Det är al Qaida som dödar i Irak, pucko. De massdödar oskyldiga. Varför? För att du och andra ska hetsa mot USA. Grattis, lakej. Läs på lite vad amerikanska trupper gör där ute i städer och byar istället. Eller är det enklare att vara en idiot och leva på hat?

Och just det, fuck Blix.

2008-03-20 @ 14:11:59
Postat av: Amanda Green

USA ska inte förstör landet, de fredsbevarar inte! USA borde dra där ifrån så FN kan sköta det istället, läs på lite du istället, mest.

Missa inte min nya blogg: http://amandagreenssu.wordpress.com/

2008-03-20 @ 19:30:24
URL: http://amandagreenssu.wordpress.com/
Postat av: john olsson

Samma dag som vänster-svenskarna hade sin massdemonstration i Stockholm mot USAs planer att invadera Irak så hade Irakiska flyktingar också en demonstration. Men Irakierna demonstrerade mot Saddam (inte USA) och vädjade Saddam att sluta massmörda barn och kvinnor i Irak.

Svensk TV intervjuade då ledaren för den Irakiska demonstration emot Saddam i vilket han beklagade sig att ingen svensk, inte en enda svensk ville ställa upp i Irakiernas demonstration.

2008-03-20 @ 19:33:01
Postat av: Arne

Tyvärr är ju Irak-ockupationen bara en bekräftelse på USA:s imperialistiska strävanden. Redan på 1940-talet var ju USA ute och ockuperade andra länder.

Jag är fullt övetrygasd om att Tysklands folk hade levat ett bättre liv idag om inte USA som vanligt lagt sina smutsiga imperialistiska fingrar i styr.

Delningen av landet var ju enligt alla forskare deras fel och av ondo. Om man bara låtit Hitler vara är jag övertygad om att Tysklands folk hade hittat en demokratisk icke-våldslösning för att införa både föräldrapenning och feminism.

Så det så!

2008-03-21 @ 00:51:34
Postat av: Ola

Jag upplevde på aldeles för nära håll kriget mellan Iran och Irak.
Blix är obscen i sitt påstående om att det inte fanns massförstörelsevapen i Irak. De fanns, de användes mot människor som du och jag. Jag såg fruktansvärda skador på tusentals människor som kom till Tabriz i April 88. De var överlevande från gasattacker. Jag var där.
Mina ord räcker inte till, lika lite som de räcker till för att beskriva det Saddams flygvapen gjorde mot 63 små flickor i ett skyddsrum i Kermanshah 23 december 1986. Men världen teg.
De var skadade av Saddams kemkrig.
Blix ljuger och vänstermedia utnyttjar honom. Han är deras användbara idiot och någon borde ge Blix en insikt i vidden av hans egen dumhet och de fruktansvärda lögner han underbygger.

Jag hoppas på gammalbiblisk rättvisa.

Ola

2008-03-21 @ 07:52:50
Postat av: Sune

Hej Monica! Du kommenterar USA,s ingripande i Irak med kraft. Har du tänkt på vad som händer om de snabbt lämnar Irak? Ett enormt inbördeskrig........
Men var finns din kommentar om Kinas agerande i Tibet...?

2008-03-21 @ 14:31:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0