Varför ska det vara så svårt för borgarna att sänka skatten för pensionärerDe brukar skryta om att de minsann kan sänka skatterna. Visserligen säger de att de sänker skatten för låg och medelinkomsttagare, vilket inte är sant, jobbskatteavdraget är utformat så att ju mer man tjänar desto mer får man i skattesänkning. Men när det handlar om pensionärerna tycks det vara stör omöjligt at inse att pensionen är en uppskjuten lön, något som var och en av våra äldre jobbat ihop till.  Pensionärerna betalar i dag högre skatt på sina inkomster än andra inkomsttagare.
Det är fruktansvärt orättvist att pensionärerna inte får det andra får. Alla utgifter har ju blivit dyrare för dem
Vi Socialdemokrater föreslog redan i höstens budget en riktad skattesänkning till alla pensionärer på 2000 kronor.
Nu strör de borgerliga partierna stora skattesänkningslöften omkring sig som till exempel moderaterna som vill sänka 13 miljarder mer, men inget riktas till landets alla pensionärer.


Kommentarer
Postat av: Oskar

Ja detta kom ju från rätt mun. Kan inte du förklara varför ditt
parti typ i alla tider haft så svårt för att sänka skatten för NÅGON? Utan tvärt om höjt det konstant och så mycket folk gått med på? Tills att det blev högst i hela världen? Högst av alla världens nationer? Extremister kallas sådana som ska vara värsta, det är vad ni sossar klart och tydligt är i skattefrågan.

2008-03-18 @ 22:16:07
URL: http://liberalopposition.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0