Barnens och ungdomarnas psykiska hälsa ska sättas främst


Många vittnar om att barn och unga mår dåligt av stressen i skolan, utseende fixeringen och pressen från alla håll.

  

Det krävs mer resurser till skolhälsovården för att se till att barnen som mår dåligt får hjälp i tid. Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) kan koncentrera sig på barn med mer omfattande behov. Socialdemokraterna vill genomföra en särskild satsning på skolhälsovården.


Rapporter visar att verksamheterna för ungdomar på ungdomshem (enligt LVU) eller paragraf 12-hem inte fungerar tillfredställande. Därför måste tillsynen förbättras och vi kommer därför att föreslå mer resurser till Länsstyrelserna. Dessutom ska alla ungdomar få en individuell bedömning och om det behövs en behandlingsplan mot psykisk ohälsa och/eller missbruk.

Psykisk ohälsa påverkar hela familjen. Därför måste den samlade barn/ungdomshälsan ge förutsättningar för att kunna hjälpa hela familjen.

Lagstifta så att alla kommuner instiftar en åtgärdsplan för ungdomar som drabbas av psykiska problem. Ansvarsfördelningen ska vara tydlig så att det inte råder några oklarheter om till vem man ska vända sig och vem som ansvarar för vad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0