BRA med Jobbtoppmöte! men glöm inte de stora företagen


Vi ska visa att vi står för det jobbskapande, det nya som växer ur forskning, innovationer och samverkan ? inte bara för kampen mot arbetslösheten. Vi ska visa att vi har en politik som bygger förändringstrygghet ? inte bara inkomsttrygghet. Så sa Mona Sahlin idag och det är utmärkt. Kul och kreativ idée med att ordna ett jobbtoppmöte.

Vi har precis som i de andra rådslagen vänt oss både utåt och inåt ? utåt till allmänhet, väljare, företag och organisationer, och inåt till de viktiga medlemmarna i vårt folkrörelseparti.

Jag gillar rådslag och tycker det är utmärkt att så många får chansen att tycka till om sossarnas politik. För samtidigt som vi gör det så bedriver vi en aktiv oppositionspolitik. Det är en myt som vissa försöker sprida att vi inte säger något under tiden som rådslagen pågår.

Väldigt många har varit med i omprövningsarbetet ? sammanlagt har 400 000 personer nåtts av våra rådslag. Jobbrådslaget har förutom medlemmar och privatpersoner vänt sig till företagare med en rad olika aktiviteter. Det har strömmat in mängder av idéer och förslag. Av dem har nu rådslagsgruppen vaskat fram 124 nya riktigt bra förslag kring entreprenörskap, innovationer och mycket mera.

Nu gäller det bara att hålla balansen och inte gå på borgarnas snack om att vi bara måste satsa på småföretag. Visserligen går det trender i allting och just nu är entreprenör ett modeord. Alldeles utmärkt enligt min uppfattning, vi måste bli bättre på det. Men och det måste nog betonas. Sverige klarar sig inte utan de stora företagen. Vi måste ha både och. Ett gott företagsklimat, ordning och reda i ekonomin, låg ränta och förutsägbara lagar och regler är bra för alla. Ska vi klara framtidens utmaningar och nästa lågkonjunktur måste vi ha småföretagare, entreprenörer, egenföretagare, bra välfärd med stark offentlig sektor och stora starka företag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0