Fatha, Hamas och Palestinas framtid...

Nu har vi haft flera olika möten och samtal om och med partier i Palestinas Parlament. Alla är lika förtvivlade över förtrycket och den terror som Israel försätter det Palestinska folket för.

De har olika uppfattningar om hur Palestina ska skötas, hur militant de måsta vara för att klara sig mot Israel och hur visionen om hur Palestina ska se ut i framtiden. (Hamas till exempel vill ha en Islamistisk stat).

Men deras övergripande problem är att Israelerna inte låter Palestinierna leva ett normalt liv. Det saknas mat, el, bensin och vatten. Överallt hindras människor att gå till arbetet, att skicka sina barn till skolan och att sköta sitt dagliga liv. De hindras av olika poliser, militärer, gränskontrollanter av olika skäl som de uppges för dem.

Dessutom har Israelerna kastat 48 riksdagsledamöter i fängelse av olika skäl och en del har inte fått veta vilka skäl det är. Detta hindrar demokratin att fungera överhuvudtaget. Det är svårt att sköta ett land när en tredjedel sitter i fängelse.

Det ska bli mycket intressant att träffa de Israeliska partierna och fråga dem vad de tycker.

 


Kommentarer
Postat av: vmm

Hm... är inte Hamas terroriststämplat av EU? Är det lämpligt att träffa terrorister?

2008-05-26 @ 16:44:51
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Catharina Ullström

vmm: Lägg ner. Dialog är enda vägen.

2008-05-26 @ 19:56:30
URL: http://cattiullstrom.blogspot.com
Postat av: vmm

Catharina: säg det till Hamas.

2008-05-26 @ 20:32:27
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Ante

Catharina Ullström: Precis vad Chamberlain tyckte när han for och förhandlade med Hitler. Synd att vi inte pratade lite mer med han, då hade det aldrig hänt...

2008-05-26 @ 21:20:59
Postat av: Anders NIlsson

När skall vi slutligen förstå att världen måste acceptera en återgång till -67 års gränser, avveckling och stopp för bosättningarna, och upprättande av tvåstatslösningen.

2008-05-26 @ 22:18:38
Postat av: A-K Roth

Ja, du, Monica. Vad kan man säga? Palestinier har det svårt och allt är Israels fel. Av inlägget att döma
finns det inte en gnutta ansvar för denna
situation bland egna ledare, de omgivande länderna eller FN som misslyckats totalt med flyktingfrågan.

Jag måste tro att du som svensk ledamot drog upp attackerna mot israeler och att du med kraft registrerade din opposition. Har du gjort det kan du också ställa krav på Israel.

Det ska bli intressant att se vad du lär dig av israelerna om situationen från deras håll. Skriv gärna ingående om hur terrorismen har påverkat livet och politiken i Israel. Hoppas du får en tur till Sderot och Ashkelon också.

2008-05-27 @ 12:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0