Handel med barn i Sverige


Idag anordnade Riksdagens tvärpolitiska barngrupp i samarbete med Socialstyrelsen och UNICEF Sverige, ett seminarium om hur myndigheter och organisationer kan arbeta för att förebygga, upptäcka och bekämpa handel med barn i Sverige.

Socialstyrelsen och UNICEF har tagit fram en manual för hur man kan upptäcka barn som kan ha utsatts för människohandel som presenterades under seminariet.

FN beräknar att 1,2 miljoner barn varje år utsätts för människohandel. För en del av dessa är Sverige destinations- eller transitland.

Det var oerhört intressant när Karin Juhlén, Socialdepartementet redogjorde för arbetet kring sexuell exploatering av barn och  Ingrid Åkerman, Nationell koordinator vid Socialstyrelsen, som talade om Vad vet vi? Vilka är barnen?

Karin Norlin, Socialtjänstförvaltningen i Stockholm, ställde frågor så som - Kan det vara människohandel? Lars Lööf, Östersjöstaternas råd, Redogjorde för det internationella arbetet runt Östersjön och Hur kan vi hjälpa barnen. Christina Heilborn, Barnrättsjurist vid UNICEF Sverige, avslutade med att berätta om vilka rättigheter har barnen och vad som borde göras merimage594
Det blev mycket givande samtal

image595


Kommentarer
Postat av: Joakim

Ni är bra fast C är bätter.. Eller bevisa motsatsen på min blogg om du kan ..... Ha de gott //Joakim

2008-05-09 @ 04:30:53
URL: http://hygienkonsult.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0