Många starka intryck i Jerusalem

Trots att jag bara varit i Palestina/Israel i ett dygn så har jag redan upplevt så mycket konflikter att det inte går på beskriva, det behöver upplevas.
Igår kväll gick vi ner till klagomuren där judarna samlades för sabbats bön. På vägen dit såg vi unga män med gevär både militärer och civila på flera håll. Vi gick igenom palestinska affärer och lägenheter. Där som fler Israeler flyttar in nu genom att dels köpa hus, eller tvinga sig till sig hus med olika påtryckningsmedel. Väl framme vid klagomuren såg vi tusentals människor delta i kvällsbönen. Kvinnorna gick på en sida och männen på en sida av en hägnad för att gå fram till muren för att be.
I morse välkomnades vi till Sheikh Ikrima Sabri hem i Al-Aqsa Jerusalem
Han hälsade alla välkomna och var stolta över att Sverige som stödjer Palestinas rätt till egen stat. Han tog sig tid att berätta om sin syn på framtida situationen i krisen. Han menade att Israel och USA är ointresserade av Palestinierna
Sedan träffade vi en fantasisk hängiven entusiast för en enstatslösning. Det var Albert Aghazarian som bott utomlands länge men kommit hem till Palestina igen. Han beskrev svårigheterna och de olika konflikterna som pågår och hur komplicerat allting är.
Vi åkte vidare till Ramallah och träffade PLC Kahlida Jarrar hon är ledamot i Palestinas parlament men parlamentet har inte sammanträtt på över ett år eftersom 40 ledamöter är i kastade i fängelse av Israelerna. Kahlida fick jobba i sitt vänster parti på annat sätt.
Just nu har vi avslutat ett möte med ett ganska nytt parti som fått 20% i senaste valet.

Dr. Mustafa Barghouothi som varit minister i den tidigare samlingsregeringen ville att den Palestinska staten skulle få möjlighet ge fattiga barn och ungdomar möjlighet att gå i skolan. De ville ha social rättvisa och var emot våld m.m.
Sedan beskrev Mustafa det Apartheid som Isralerena byggt upp genom den mur som går rak igenom landet och hindrar barn att gå i skola, hindrar sjuka att åka till sjukhus, hindrar människor att sköta sitt jobb och tvingar kvinnor att föda sina barn vid muren för att de inte hinner ta sig till sjukhusen.
Rafig menar att det blir mycket svårt att få fred i det här området om inte Israel får påtryckningar från FN, USA, EU och alla andra länder


Kommentarer
Postat av: Ninni

Den Albert du talar så gott om är för övrigt ökänd för sina judefientliga uttalanden... Du är en vuxen kvinna, kanske dags att inte bara se det mest lättillgängliga utan försöka gå på djupet en smula. Det finns många galna profeter att lyssna på i Jerusalem.

2008-05-25 @ 11:23:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0