Det är med bestörtning jag lyssnar på Littorin

Vi har just haft en särskild debatt om alla tusentals varsel som läggs just nu och den oro som människor känner runt om i landet, bland annat i Skövde.

Men han bara upprepar att det behövs inga nya åtgärder än det som redan är presenteras. Problemet är ju bara att när regeringen lade sin budget i september hade inte alla dessa varslel lagts. De lade budgeten med en prognos på betydligt lägre arbetslöshet än vad som blir fallet nästa år. Han fortsätter tjata om att de arbetslösa hittar sig säkert nya jobb bara ersättningen är tillräckligt låg. Han påstår alltså att de varslade valt att bli varslade. Det är ett hån mot alla de som nu inte vet om de får behålla jobbet. Självklart måsta alla fokusera nu på att nya jobb tillkommer. Och då måste alla medel vara tillåtna, även Littorin borde väl någon gång erkänna att omskolning faktiskt leder till jobb. Han tycker AMS är fult därför han tagit bort sådana utbildningar.

Han påstår att han givit 1, 5 miljarder till arbetsförmedlingen. Det är ju inte sant de pengarna har omfördelats inom nuvarande ram för arbetsmarknadspolitiken och de pengarna försvinner vid årsskiftet då en nu budget börjar gälla. Vid årsskiftet har inte de varslade ens blivit arbetslösa. Det kommer att bli ett mycket mörkt 2009 om inte regeringen gör något mer än att påstå att allt som behöver göras är redan gjort


Kommentarer
Postat av: Björn

Hur kan du påstå att Littorin sagt: "Han påstår alltså att de varslade valt att bli varslade." Det är en underlig slutsats.

Att kräva mer resurser till ett område innan de tilldelade pengarna är slut måste också anses märkligt. Givetvis måste regeringen ha en beredskap att skjuta till mer pengar om medlen tar slut, och det var nog det Littorin sa förmodar jag.

Det är klart att det blir lite lättare att debattera om man ändrar på motståndarens uttalande. För närvarande går ca 100 000 i åtgärder hos AMS. Socialdemokraterna vill höja den siffran en aning, men det Monica Green skriver har helt enkelt inte täckning av fakta.

Vänligen Björn

2008-11-14 @ 09:12:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0