Grattis USA, Grattis världen, Barak Obama har redan gått till historien nu ska han till framtiden

Det är stort, historiskt och hissnande, det ger hopp åt så många människor som trodde att de inte kunde påverka politiken. Det är en seger för demokratin bland annat därför att valdeltagandet ökade. De finns all anledning att fira, glädjas och hoppas på förändring.

Men hur blir det med utrikespolitiken?, hur blir det med att agera världspolis eller kommer FN få en viktigare roll nu? Kort sagt hur blir det med bombandet? Kan USA sluta kriga och börja ta ansvar i de länder som de slagit sönder infrastruktur och ekonomi?

Det är en av frågorna. De andra frågorna handlar om finanskrisen, miljö och klimatutmaningarna, sjukvårdsreform och frihandeln. Utmaningarna är stora, tuffa och hoppfulla men kommer att hindras på många sätt. Snart kommer missnöjet, bakslagen och kriserna slag i slag. Barak Obama är skicklig nog att klara det även om det blir svårt.


Barak Obama har redan gått till historien nu ska han till framtiden


svd.se

valfest i svd

Obama vann

Yes

stora krav

ekonomisk kris


Kommentarer
Postat av: Camilla D

Är du införstådd i att moderaternas jobbskatteavdrag är en närmast exakt kopia av demokraternas "Earned-Income-Tax-Credit" vilket varit en lika stor succé i USA som i Sverige när det kommer till att ge folk incitament att arbeta.Kul att du sympatiserar med moderaterna i någon fråga!

2008-11-05 @ 09:39:38
Postat av: Sune

Nu har den hatade Bush fått sin efterträdare i ett demokratiskt utfört val.

Hur många länder som ni Socialdemokrater har kontakt med, har demokratiska val?

Under de år som jag har vandrat på denna jord, har det aldrig tex. varit ett presidentval på Kuba.....

2008-11-05 @ 10:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0