Inte särskilt förvånande att den Svenska jämställdheten är sämre men det är tragiskt

Sverige har dalat från första till tredje plats i den granskning som World Economic Forum gjort,

 Norge är etta och Finland är tvåa. Norden dominerar. Island är nämligen fyra både nu och för.
Det är tragiskt att färre pappor stannar hemma med barnen, men som bekräftades nyligen av statistik från försäkringskassan.

I ett ojämlikt samhälle får även jämställdheten sig en törn. Just nu ökar klyftorna mellan rik och fattig, mellan män och kvinnor helt enkelt för att högern har den samhällsmodellen som mål. De tror att större skillnad ökar drivkrafterna. Den kvinna som förminskas i den politiska nämndens sammanträdesrum eller den kvinna som förvägras tillgången till börsbolagets styrelserum kan inte alltid hänvisa till klassamhället.


World Economic Forums jämställdhetslista omfattar 130 länder. Sämst förutsättningar har kvinnorna i Jemen, med Tchad och Saudiarabien framför sig i listans botten.

I bedömningen har man jämfört till exempel skillnaden i löner för män och kvinnor, utbildningsmöjligheter, kvinnors möjlighet till viktiga politiska poster och plats i företagsledningar samt skillnader i förväntad livslängd.

Noterar också att Svensk näringsliv inte ens vill kommentera rapporten eftersom de inte har någon som jobbar med jämställdhet det är en katastrof att Svensk Näringsliv inte bryr sig

svd


Kommentarer
Postat av: Jurgen Hochmuth

Tänk vad hemskt det vore om familjer själva fick bestämma hur de ska ta hand om sina barn.Vari ligger egentligen bristen på jämställdhet? Att ett snitt av kvinnor kommer efter i sina arbetskarriärer, eller är det att män inte får vara hemma och leka med sina ungar i lika stor utsträckning som kvinnor i allmänhet? Vilka tycker du är förfördelade? Och varför tycker du att du har med familjers privatliv att göra?Och klyftor i samhället är rättvist. Alla människor förtjänar inte lika mycket, och bör därför inte ha lika mycket. Eller menar du att de bör det?

2008-11-17 @ 06:54:15
URL: http://www.hochmuths-blog.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0