opinionsiffror och dags för regeringen att agera i jobbfrågan



När det gäller opinionssiffrorna är det bra att vi socialdemokrater inser att det inte blir en promenadseger. Ingen kan slå sig till och tro att sossarna vinner på att inte göra någonting.

Å andra sidan kan ju inte regeringen vara hur passiv som helst när det gäller att se till så att människor kommer i arbete. Det behövs betydligt fler åtgärder, aktiviteter och medel än att bara sänka skatten för de som har ett jobb. Thomas Östros och Mona Sahlin skriver idag i dn. Stärk småföretagen, satsa på byggandet. Återinför ROT-avdraget är några viktiga krav från socialdemokraterna.

Jag har träffat många småföretagare i Skaraborg den senaste tiden som är djupt besvikna på den borgerliga regeringen. De hade ju aldrig kunnat ana att de skulle få höjda arbetsgivaravgifter med borgarna vid makten. Särskilt inte som Maud Olofsson var ute och lovade att de skulle få sänkta avgifter. Antagligen fick den moderata Riksdagsledamoten Sten Bergheden bita i det sura äpplet när han besökte Karlsborg nyligen. Där fick han höra hur Karlsborgs butiksägare har förlorat flera tiotusentalskronor på den högre arbetsgivaravgiften.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0