Vaknar regeringen?


Oj oj oj säger Borg med kompisar idag på DN-debatt. " Vi hade ingen aaaaaning om att vi skulle driva bort människorna från a-kassan när vi höjde avgiften" "Vi trodde att de skulle lämna facket", så säger de inte med den fackföreningsfientliga inställningen förstår alla att det var det som var avsikten. Nu kryper de till korset och bekymrar sig över att över en halv miljon människor lämnat a-kassan nu när lågkonjunkturen slår till med full kraft och beräknas ge en arbetslöshet på 8-9% redan i början på nästa år.

De påstår att människor har råd att vara med eftersom de sänkt skatten. Men den 1000-lappen har ju för länge sedan ätits upp av dyrare avgifter på allting. Dyrare att ha bil, dyrare hyra, dyrare mat. Dessutom slår de ifrån sig och påstår att de inte kan rå för att lågkonjunkturen drabbar de mest utsatta. Men varför tog de äran åt sig när det gällde högkonjunkturen? Varför använde de inte de goda åren för att alla skulle kunna landa mjukt i de svåra åren. Men för ett år sedan lät det annorlunda. Då var det bara sänkta skatter och höjda avgifter som skulle vara räddningen på allt. Verkligheten kommer i kapp.

Vakna upp, regeringen


Kommentarer
Postat av: Mikael

Tyvärr är det ingen som vet hur många av de som har lämnat A-kassan som endast har gjort det pga ekonomiska skäl. Många har gjort det av andra anledningar: dom har nära till pension, dom kommer inte att få sparken alternativt att dom vet att dom inte kommer att gå arbetslösa. Så den där halva miljonen får du allt ta och dra ner rätt rejält.Dyrare att ha bil: trafikförsäkringsavgiften har blivit dyrare (några hundralappar per år), dyrare hyra beror INTE på regeringen och dyrare mat beror HELLER inte på regeringen. Ska det vara så svårt för en riksdagsledamot att förstå?Äran tog dom åt sig för att med de reformer som regeringen genomdrev ledde till att fler fick jobb och rätt och möjlighet till egen försörjning.Verkligen har alltid funnits närvarande och svenska folket litar mer på en högerregering mer än alternativt med en röd-grön röra. Kanske verkligheten har kommit ikapp er också?

2008-11-05 @ 12:52:20
URL: http://www.gryningsrad.se
Postat av: Tobias

Vakna up Monica!!!Sossarna stoppade i stort sett obligatorisk A-kassa utan att ens diskutera mojligheten att den skulle kunna innefatta alla. Visst var det inte mycket Littorin tankte igenom nar de hojde avgiften.Maten har blivit dyrare pga en internationell matkris som det rapporterades om forra aret. Den tros bero till viss del pa etanolbilarna.Hyrorna gar bara upp och har gjort det lange, och hur den fordelas i landet ar sjukt. Varfor kostar det mer att bo i en nybyggd etta i Tensta an en tvaa i Gamla stan?Sossarna tyckte att hogern var dum som inte spenderade all kosing som kom in pa allt mojligt. De spenderade pengarna pa att fa ner statsskulden, och nystartsjobben sankte arbetslosheten rejalt.Finansiella kriser skoter ju sossarna sa bra sa att dom forlorar makten varje gang dom intraffar. Om tva ar vinner hogern igen. Alla vet ju att vanstern inte kan halla sams nog for att samarbeta.Den socialdemokratiska losningen ar att skara ner på allt, hoja skatterna och hoppas pa det basta.Att du intte forstar skillnad pa verklighet och socialdemokratisk propaganda ar otroligt...Grattis?!?!

2008-11-07 @ 18:27:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0