Är det några problem med att Sossarna är störst, bäst och vackrast?


Med 42% av väljaropinionen i ryggen är det lätt att bli stursk. Jag har en god vän som inte tycker att det är några som helst problem med att tala om för folk att sossarna är störst bäst och vackrast. Men jag tror att lite ödmjukhet inte skadar.

Vi förlorade förra valet så det stänkte om det. Alla tycker inte att vi har bäst politik och allt var/är inte bra. Det är ju precis därför som vi genomför rådslag, försöker lyssna på andra än de redan frälsta och bjuder upp till dans med andra partier.

Även om vi själva "vet" att vi står för den riktiga jobb-linjen, att vi står för rättvisa och har en bra miljöpolitik är det inte säkert att alla andra tycker eller uppfattar det.

Jag tycker att vi har den bästa partiledaren. Mona Sahlin har lång erfarenhet och har varit med både i bra och dåliga tider. Hon kan både lyssna och peka med hela handen när det behövs. Hon är rapp i repliker men är ödmjuk nog att förstå att vi inte kommer få 50% av väljarna i nästa val. Därför måste vi berätta för väljarna att vi kommer att samarbeta med andra efter nästa val. Därför måste vi själva inse att även om vi tycker att vi är stört bäst och vackrast så kommer det att innebära uppoffringar från vår egen politik.

Bara att gilla läget, lika bra att vi vänjer oss vid tanken


Kommentarer
Postat av: Anders Nilsson

Så sant, Monica. En bred folklig majoritet för en politik för förändring efter 2010, och en stark socialdemokratisk grupp i Europaparlamentet behöver en politik i första hand, inte en personstrid.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0