Ett allvarsamt ekonomiskt läge, orättvisor har inte gjort Sverige starkare


Världen befinner sig nu i en global finanskris, partiledardebatten tar ett varv till om den kris vi står mitt uppe i.
De internationella finansiella marknaderna genomgår ett stålbad. Sverige står starkt jämfört med många andra länder; men vi är inte osårbara. Den svenska industrin är hårt pressad. Dagligen kommer det besked om nya varsel. Antalet varslade beräknas till närmare 10 000 bara i september. Pessimismen bland det svenska folket är nu lika stort som under nittiotalskrisen. Den moderatstyrda regeringen agerar alldeles för passivt. Regeringen har under mer än ett år nonchalerat alla varningssignaler. Den passiva hållningen har skadat Sverige. 

När regeringen tillträdde hösten 2006 tog man över ett Sverige där ekonomin växte kraftigt. Inflationen och räntorna var låga. 153 000 fler jobb skapades under socialdemokraternas sista år vid makten. Det fanns ett gyllene läge att bygga Sverige starkare genom att investera i jobb och välfärd.

När den moderatstyrda regeringen nu ska utvärderas efter halva mandatperioden och sina tre första budgetpropositioner bör vi ställa frågan: Har orättvisor byggt Sverige starkare? Är Sverige idag bättre rustat för en lågkonjunktur och en global finanskris än tidigare? 


Kommentarer
Postat av: Mikael

"Den moderatledda regeringen agerar alldeles för passivt".Först - det är en Allians, alltså regerar partierna tillsammans. Att ni sossar har "lett" regeringar på ert sätt och haft lydpartierna (v) och (mp) vid er sida är en sak, men att säga att den nuvarande regeringen styrs på samma sätt är rent oärligt.För det andra reagerar regeringen som en statsmannamässig regering skall göra. Tar det lugnt, tänker efter och reagerar därefter. Inte göra populistiska utspel om en massa miljoner och miljarder hit och dit. Regeringen har hanterat krisen på allra bästa sätt - heder åt dom!Och som svar på dina frågor: ja

2008-10-14 @ 12:27:37
URL: http://www.gryningsrad.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0