Jobben går före stora skattesänkningar


När vi socialdemokrater preseneterade vårt budget alternativ till Riksdagen var vi tydliga med att jobben måste gå före stora skattesänkningar. Vi vill investera klokt för att bryta arbetslösheten och skapa fler jobb. Den borgerliga socialbidragspolitiken måste ersättas av en socialdemokratisk jobbskapande politik.

För att stärka den finansiella stabiliteten i Sverige måste regeringen agera aktivt. Det behövs ett regelverk för banker i kris, ett utökat internationellt samarbete, insatser för ökad transparens och säkerställda förutsättningar för tillsyn och övervakning. Regeringen måste också lämna tydligt besked om att Nordea inte ska säljas ut.


Sverige behöver investera i mer i yrkesutbildning. Forskningen visar att den yrkesinriktade arbetsmarknadsutbildningen är effektiv för att skapa jobb. Trots detta har regeringen ersatt välfungerande utbildningar för arbetslösa med passiva åtgärder. Vi vill investera i 9 000 platser i bristyrkesutbildningar för arbetslösa redan 2009. Dessutom vill vi tillföra 4 500 fler platser till den kvalificerade yrkesutbildningen. Vi föreslår också 7 000 fler platser på Komvux än regeringen, varav 4 500 platser riktas till yrkesvux.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0