S-kvinnor i Lidköping har jubileum

MMS

S-kvinnor i Lidköping har jubileumsmiddag. Med tallibandrink...

Det blev en väldigt trevlig Jubileumsfest på Lidköpings S-kvinnors 80-års firande.

Ordförande Carina Ohlsson hälsade välkommen. Vi blev bjudna på tallibandrinkar dvs. alkoholfria drycker från föreningen fruktdrycker (hoppas ni förstod skämtet, men Nalin och jag hade väldigt kul åt det i alla fall)

Vi åt otroligt god höstbuffé och det var lätt att förstå att många S-kvinnor hade jobbat länge med förberedelser inför festen.

S-kvinnors förbundsordförande Nalin Pekgul höll ett inspirerande tal där hon beskrev vikten av att lyfta upp jämställdhetsfrågan på agendan igen. Hon menade på att den borgerliga regeringen prioriterat ned frågan, antagligen eftersom de tycker så olika. Med Kd som vill trycka tillbaks kvinnan till hemmet och fp som egentligen har en modern familjesyn men som de inte driver så värst hårt nu när de har fått jämställdhetsministerposten i regeringen. Hon tog också upp frågan om att socialdemokraterna ska samarbeta med såväl mp som v men att vi tar det i den takt som partierna är beredda.

Festligheterna fortsatte med en exposé över vad som hänt i världen och i Lidköping från 1928 och framåt. Det var kul att höra utdrag från protokoll och att mycket av frågorna kändes igen. Till exempel det där med att de som har fått kommunala uppdrag också måste engagera sig i partiet och inte bara gå på nämnder och fullmäktige. Men det har hänt otroligt mycket både på jämställdhetsfronten och på välfärdsfronten, det känns ju bra.

Kvällen avslutades med att Nalin Pekgul lärde ut kurdiska danser


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0