TOTTO ska bjuda på Jippotårta igen


Så var det dags igen för arbetsmarknadsministern att försöka ta kortsiktiga populistiska poänger på att den borgerliga politiken försämrar arbetsmarknadspolitiken.

Han ska fira att han besvarat 200 interpellationer genom att bjuda oss interpelanter på tårta. Han inser inte att anledningen till att vi lagt interpellationer är att han och hans moderata kompisar försämrat för de arbetslösa, för de som riskerar att bil arbetslösa och de som behöver hjälp med att komma in på arbetsmarknaden.


Interpellationsinstrumentet är inte bara en del av riksdagens kontrollmakt över regeringen, det är också ett viktigt instrument för att visa väljarna engagemang, intresse, aktivitet och handlingskraft. Med hjälp av utsändningar i SvT och utskrifterna i snabbprotokoll och annat, når debatterna oftast många tiotusentals åskådare. Därmed är också debatterna ett viktigt verktyg i demokratins tjänst.


I våras var Sven-Otto Littorin inte alls glad över att bli ifrågasatt i interpellationsdebatterna. Då grät han ut i media om att det var så synd om honom som inte kunde gå med sin som på fotbollsträning. Han hann inte med familjen för att han var tvungen att vara i Riksdagen för att försvara sin orättvisa politik

Han hade väl aldrig tänkt tanken att Riksdagsledamöter som inte är från Stockholm faktiskt inte träffar sina barn på hela veckor.


Men nu ska ha bjuda på tårta igen, som han gjorde när han hade svarat på 100 IP.

Det skulle inte förvåna mig att han även denna gång ska använda tårtjippot för att återigen gråta ut över något.


Kommentarer
Postat av: per j

Det slog dig aldrig att möjligen vill Sven-Otto uppmärksamma det intensiva okynnes-interpellerandet och att du, genom att skriva detta blogginlägg, hjälper honom med just det?

2008-10-29 @ 17:53:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0