Borg och Littorin hjälper inte de fackförbund som har haft det kämpigast sedan valetDet är så upprörande att påstå att det ska göra det billigare att vara med i a-kassan igen. Borg och Littorin har visserligen förstått vilket kaos de ställde till med när de höjde avgiften till a-kassan och tvingade på så sätt 500 000 människor från a-kassan.

Men de nya a-kasseavgifterna efter regeringens så kallade "återställare" visar att det är långt ifrån tillfredställande.  En genomgången visar att 17 fackförbund har fått sin avgift åtminstone fördubblad - trots regeringens sänkning med 50 kronor.

Dessutom hjälper det inte för de fackförbund som är över taket på 300 kr. Dvs de fackförbund som har det kämpigast så som Handelsanställdas förbund och Hotell och Restaurang anställda.

Det visar med all önskvärd tydlighet att de vill slå sönder fackföreningsrörelsen


Kommentarer
Postat av: Jonas

Tvingade folk från A-kassan?? Vad jag vet så har tvång inget med utträde ur A-kassan att göra. Alla människor har egna val, och 500.000 har prioriterat ner sin egen trygghet. DET är det allvarliga. A-kassan har under många år helt felaktigt betalats till övervägande del av staten, inte med medlemsavgifter. Tidigare regeringar har alltså subventionerat och därför lurat a-kassemedlemmar som tror att deras egen avgift täcker en ev utbetalning. De som nu begärt utträde gör det pga (s) mörkat. Inget annat. Nuvarande regeringen har dels velat rätta till detta bländverk, dels att vi alla skulle ta ökat eget ansvar för våra egna trygghetsförsäkringar. Det måste ju ses som en rättvis politik. Man bort även bort avdragsrätten för fackföreningsavgiften, nåt som borde varit självklart i många år - varför inte ha avdragsrätt till medlemsskap i STF, schackklubben eller någon annan förening? Det som nu hänt är att folk i större utsträckning än förväntat helt sonika struntar i sin egen trygghet, dvs att det inte var så himla viktigt att vara med i en a-kassa. Man bekräftar alltså det som regeringen vill komma ifrån: handfallenhet och övertro på att "nån annan tar hand om mej när det går åt skogen". Alliansen vill inte "slå sönder fackföreningsrörelsen", utan vill att rätt ska vara rätt.

2008-09-21 @ 22:59:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0