Borg undergräver demokratin med sitt floskleruttalande

Det var pinsamt att lyssna till finansminister Anders Borgs uttalande i måndagens TV Rapportsändning  kl 19,30 om Riksdagen som " floskelfabrik". Det är inte bara en förolämpning mot Riksdagen och dess ledamöter utan ett visat förakt mot hela vår svenska demokrati som saknar motstycke.

Jag har tidigare haft en viss respekt för finansministern och uppfattat honom som kunnig på sitt område. Men nu träder en annan bild fram, en arrogant, överlägset och pressad minister. Han har ett slags studentikos gamängstil som han nog själv (och vissa andra) tycker är lite ungdomligt häftig men som faktiskt är rena katastrofen.

Uttalandet blir desto märkligare med tanke på att FRA-lagen nu ska ändras genom just olika initiativ i "floskelfabriken."


Anders Borg är inte folkvald, han är bara utsedd av Fredrik Reinfeldt och förstår uppenbarligen inte fundamentet i en demokrati

Nu har jag ställt en fråga till Anders Borg om hans floskler i Rapport


Kommentarer
Postat av: Alina

Goddagens! Kikar in* :)

2008-09-26 @ 15:52:52
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Havsglimten

Usch såna politiker vi har idag...som kör sina egna reis.

2008-09-26 @ 23:21:51
URL: http://www.alliansupproret.se/
Postat av: bestofmankind

Vad förväntar man sig av en finansminister som driver landet som ett privatbolag där det främsta syftet är att maximera vinsten. Kosta får det kosta vill, även på vanliga folkets bekostnad.

2008-09-27 @ 14:05:17
URL: http://bestofmankind.wordpress.com/
Postat av: Sune

Ang. att Anders Borg inte är folkvald. Varken Jan Eliasson eller Bosse Ringholm var väl inte folkvalda heller...?

2008-09-27 @ 21:02:41
Postat av: Hippe

Anders Borg om NÅGON är kunnig på sitt område, den mest kompetenta finansminister Sverige har haft på länge. Sköter sitt jobb utmärkt tycker jag. Kan inte låta bli att läsa igenom din blogg den är klockren, kan inte låta bli att skratta åt den.Mvh Hippe

2008-11-04 @ 00:32:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0