De gick till val på vägar, polis och sänkt fastighetsskatt


Att konservativa politiker gör en bild av stå för mindre socialvälfärd och mer individualism är allmänt känt. De menar att samhället ska fixa gator, gatubelysning, polis och försvar. Individen och familjen ska sköta sig själva och andra ska inte lägga sig i.....

Numera vet de flesta att det inte är en framkomlig väg. Vi behöver varandra, omgivningen måste bry sig om andra, samhället måste ställa upp på alla. På så sätt blir det tryggare för alla.

Men nu visar det sig att de inte ens fixar sina egna grundläggande kärnfrågor

I Skaraborg gick moderaterna till val på "bygg E20 nu", "100 fler poliser" och sänkt fastighetsskatt. Så här i halvtid kan vi konstatera att de brutit alla tre vallöftena.

Många hade förväntan såg fram mot stora satsningar på "våra" vägar. Men E20an finns inte med i utspelet om 7, 8 miljarder på infrastruktur. Det som i valrörelsen var helt nödvändigt är nu istället bortförklaringar som "andra viktiga projekt" m.m

Moderaterna med Cecilia Widegren, Jan-Erik Wallin och Sten Bergheden i spetsen har under många år pratat om behovet av satsningar på E 20. Nu har de makten och får äntligen visa vad de går för.

De enda vägbyggen vi i Skaraborg kommer att se innan det är dags att sopa ut borgarna från regeringskansliet 2010 är de som beslutats av oss Socialdemokrater. Förbifart Skultorp, E 20 förbi Götene, RV 49 mellan Skara och Axvall är några exempel.

Lika illa är det med vallöftet om sänkt fastighetsskatt. Det blev höjningar istället.

När det gäller poliser så kan vi titta i kikaren efter dom och när de inbrott som skedde i Gullspång och Hova förra veckan begick fick polisen inte ens uppdrag att åka dit.

De konservativa värderingarna med en "nattväktarstat" tycks vara lång borta och de moderata företrädarna har fullt upp med att slinga sig som maskar på metkroken för att förklara bort sina misslyckanden. Att de dessutom vill tysta oppositionen med att säga att vi inte ska klaga förrän i nästa valrörelse är inget annat än ett desperat försök att hindra yttrande friheten


Kommentarer
Postat av: Havsglimten

Det sämsta är fortf.........var finns en annan politik?

2008-09-15 @ 20:04:01
URL: http://www.alliansupproret.se/
Postat av: Sune

E20 genom Skaraborg var en kostig när Alliansen "sopade" ut er 2006!

Den korta lilla nya sträckningen som byggs nu är alldeles för lite!Jämför med Närke, där har E20 varit motorväg länge.

Så klaga inte på Alliansen vad gäller vägar i Skaraborg! Ni sossar är inte bättre än borgarna!

2008-09-15 @ 21:46:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0