Finns det något mer patetiskt än kungssången?


Vi betraktar oss som en av världens mest demokratiska land, vi försöker vara jämställda, jämlika, bekämpar våra fördomar mot människor från andra länder och jobbar för att underlätta för handikappade med mera med mera.

Men vi har mycket märklig kvarleva kvar från urminnestider. Vi ställer oss upp när kungen kommer in och sjunger kungssången både i Riksdagen och på kvällen i konserthuset. Nja dvs. jag sjunger inte men många sjunger och tycker att det är helt OK, de får naturligtvis göra som de vill för mig men jag blir förbryllad.......


Vi avslutade Riksdagens högtidligand öppnande med en mycket trevlig kväll i konserthuset.

Vi lyssnade till Kungliga filharmonikerna med dirigent Sakari Oramo och Erik Ericsons kammarkör. Det var fantastiskt och bäst var som vanligt värden Stefan Forsberg, utan honom hade jag inte förstått särskilt mycket. Han var både rolig och pedagogisk när han berättade om vad vi skulle få njuta av. Så det blev en bra avlutning på dagen.

Det som drar ner humöret är finanskrisen, den borgerliga regeringens handfallenhet och kungssången...


Kommentarer
Postat av: A.Jonsson

"Båd' stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ned..."Jo, det finns mycket som är bra mycket mera patetiskt än Kungssången. När bredbukade sossar sjunger "Internationalen" och protesterar mot det samhälle de själva förstört så kan jag inte låta bli att dra på munnen.

2008-09-17 @ 11:20:04
Postat av: Sune

Det finns det som är ännu mera patetiskt än Kungssången!

Ett förstamajtal av en socialdemokratisk statsminister (hoppas att det dröjer länge till nästa), som klagar på det samhälle som han/hon själv styr över.......

2008-09-17 @ 12:00:37
Postat av: Alex

Kungssången är dålig, men kungens filharmoniker är fantastiska? =)

2008-09-17 @ 13:26:31
URL: http://blog.sskstockholm.se
Postat av: Havsglimten

Vacker dress du hade och färgen var lysande.

2008-09-17 @ 23:35:38
URL: http://www.alliansupproret.se/
Postat av: Anonym

Den Svenska Monarkin är bland det viktigaste vårat demokraitska samhälle har. En president må vara folkvald, man han är även en statschef som får på tok för mycket makt, och lojaliteten är delad mellan folk, parti och specialintressen. Hur ska en president klara av att leda de som inte röstade på honom? Hur ska en soss...e kunna lita på en moderat president, och känna sig trygg i dennes, låt oss säga "andliga" ledarskap i tillexempel tider av kris och nöd? Kungen står alltid 100% på DIN sida, det är något en politiker aldrig kan säga och aldrig realistiskt leva upp till.En Svensk Kung eller Drottning kan man alltid lita på, uppfostrad till uppdraget och lojal mot Sverige och Folket. Och ej distraherad av politiska rävspel.Statsministrar, Presidenter och Politiker kommer och går, men så länge Kungen består består även Sverige.

2010-03-03 @ 21:12:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0