Först slakta komvux och sedan försöka få poäng på att bygga upp det igen....


Så kom då beskedet som alla visste skulle komma. Vi måste ge vuxna chansen att utbilda sig.

Ge de vuxna en chans till och en chans till, till utbildning om det strulat sig i tidigare åldrar.

Att satsa på yrkesutbildning och på komvux är helt nödvändigt.  Men det är förödande med de två förlorade år som gått efter slakten som de borgerliga partierna tryckte igenom efter valet. Då minskades komvux med en tredjedel i hala landet och innebär att många fått lämna sina pågående yrkesutbildningar.

Beskedet om att nu försöka bygga upp utbildning för vuxna igen är visserligen bra men för sent.

Det hade varit ännu bättre om de inte smutskastat komvux, yrkesutbildningar och åtgärder med föraktfulla uttalanden. Vi socialdemokrater har hela tiden hävdat att fler i jobb kräver fler chanser till utbildning. När regeringen skar ned på komvux, arbetsmarknadsutbildning och stoppar högskoleutbildningen, gjorde vi tvärtom. Vi föreslog en generös vuxenutbildning, vilket skulle göra det möjligt för var och en att välja den bästa utbildningsformen. Vi ville genomföra en särskild satsning på vuxenutbildning. Nu har borgarna vaknat

Att de borgerliga partierna ska släppa nyheter från sin budget med jämna mellanrum fram till dess att den ska presenteras den 22 september tyder på att de har panik i Rosenbad. Men om de tror att de ska få poäng för att bygga upp något som de rivit ned är ganska svårt att tro...



http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=822670


Andra spridda skurar att ta del av

opinion.svt.se

Mera brjörklund

jämställdföräldraledighet


Kommentarer
Postat av: Peter Ingestad

Bra, komvux är oerhört viktigt att slå vakt om. Med sin högmotiverade elevkårär dessutom just komvux en högeffektiv skolform, något som borde ligga Jan Björklund, om någon, varmt om hjärtat!



Regeringens förslag till satsning yrkesutbilning tycker jag verkar utmärkt.Stärk nu komvux igen också, nedmonteringen därav varett misstag.

2008-09-01 @ 18:46:12
URL: http://luzgannon.blogspot.com/
Postat av: Havsglimten

Har dom börjat tänka månne?

2008-09-01 @ 19:54:17
URL: http://www.alliansupproret.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0