Fortsatt baklängesdans för den borgeliga regeringen


Två steg bakåt och ett framåt, två steg bakåt och ett framåt.


Denna sensommar blir nog inte bara i hågkommen för allt regnande utan också för den BORGERLIGA REGERINGENS återställare från sina egna försämringar.

Men de fortsätter sin baklängesdans in i framtiden. En sänkt arbetsgivaravgift ger inte särskilt många fler anställningar. Fortfarande är småföretagarna besvikna och är inte ens tillbaks från början av försämringarna som Maud Olofsson genomförde när hon tog över makten. Netto får de nu en höjning med 30.000 kronor, eftersom regeringen i två steg har höjt avgiften med 37.000 kronor. Det här är bara en femtedels återställare.

Maud Olofsson har ju lovat att småföretagen skulle få sänkt arbetsgivaravgift. Men har hittills inte uppfyllt det löftet och beskedet nu tyder inte på att hon lever upp till sina löften.

Att regeringen försöker stoppa den avancerade skatteplaneringen inom företagssektorn anser och att Sverige får en konkurrenskraftig bolagsskatt är helt OK men som Thomas Östros flera ggr påpekat är det småföretagen som är förlorare.

Det vore bättre att satsa på Rättvisa arbetsgivaravgifter än bara sänka.

Gränsdragningen mellan olika branscher är mycket godtycklig och försvårar konkurrens på lika villkor. Det är fortfarande krångligt med olika skatteregler för olika branscher blir det en snedvridning konkurrens och innebär gränsdragningsproblem.

Goda och likvärdiga villkor för alla företag skapar bättre förutsättningar för en långsiktigt god utveckling.dn om småföretagen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0