IAC Group säger upp 52 i Tidaholm (borgarna straffar de uppsagda med högre skatt)Bara de arbetslösa blir fattiga så hittar de sig ett jobb! Så har det låtit de senaste tre åren, dels i valrörelsen och sedan som ett mantra i takt med försämringarna för de arbetslösa som de borgerliga partierna tryckt igenom. De har visserligen inte sagt exakt de orden "de arbetslösa ska bli fattigare". De har sagt att det måste vara större skillnad på att ha ett arbete och att inte ha det, det måste löna sig mer att arbeta, eller jobbskatteavdraget ger incitament om det ska låta riktigt tjusigt.

Men innebörden är det samma "bara de arbetslösa blir tillräckligt fattiga så släpar de sig iväg från soffan och pralinerna och söker sig ett jobb".

En synisk människosyn som har fått råda och som till och med har fått extra stöd under högkonjunkturen.

Att vi socialdemokrater lovat att höja den sänkta a-kassan när vi kommer tillbaks har mötts med föraktfulla uttalanden från borgerliga företrädare så som - typiskt er sossar ni ska bara höja bidragen. Trots att a-kassan inte är ett bidrag utan en försäkring...

Men efter en högkonjunktur kommer alltid en lågkonjunktur så även i Sverige. Måtte den bli kortvarig och måtte vi klara svängningarna så mjukt som möjligt.
I går varslade IAC Group 280 anställda om uppsägning på fem fabriker i landet däribland Skara och Tidaholm. Jag kontaktade IF Metalls klubbordförande på IAC i Tidaholm Ann Österberg. Hon är djupt bekymrad för sina medlemmar och berättade att så sent som i våras varslades 30 anställda och att de har knappt hunnit gå hem. Och nu kommer nästa hårda slag.

Just nu har IF Metall fullt upp med MBL förhandlingar, turordningslistor och hur kompetensen ska behållas.


Kommentarer
Postat av: Per B

Hej!I rubriken skriver du att "borgarna straffar de uppsagda med högre skatt". Vad menar du med detta, vilken skatt avses?Mvh

Pelle

2008-09-03 @ 10:20:00
Postat av: Helena

Hej

Per B har rätt, alla vet inte att jobskatteavdraget bara går till de som jobbar. Att skatten höjs för de som går i pension, de som blir sjuka och arbetslösa har inte alla fattat ännu

2008-09-03 @ 10:31:33
Postat av: Lars Petter

Du som är i opposition kanske kan komma med bra förslag till politik som skapar mer jobb! Vilka processer är det som genererar fler arbetstillfällen?

2008-09-03 @ 11:24:16
URL: http://idekritik.blogspot.com/
Postat av: Anton Karlsson

Hej!Fråga till Helena; är det verkligen någon som INTE har fattat att jobbskatteavdraget går till de som jobbar. Även om man bara orkar läsa första fyra bokstäverna i ordet "Jobbskatteavdrag" torde det väl vara tämligen klart vad det syftar till, även för en medelbegåvad femåring.

2008-09-04 @ 10:59:00
Postat av: Helena

Till Anton

En av de som inte förstått att sjuka, arbetslösa och pensionärer betalar högre skatt är Per B

Han skriver "I rubriken skriver du att "borgarna straffar de uppsagda med högre skatt". Vad menar du med detta, vilken skatt avses?"Han vet inte att jobbskatteavdraget innebär att den dag du blir sjuk eller arbetslös straffas du inte bara med sänkta ersättningar utan också med höjda skatter. Om inte Per B förstår det är det säkert många andra som heller inte förstår det

2008-09-04 @ 13:59:05
Postat av: Peter Ingestad

http://beta.newsmill.se/artikel/2008/09/09/newsmill-ett-hot-mot-demokratin

2008-09-09 @ 19:48:37
URL: http://luzgannon.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0