Mandatperioden 2007 - 2010 kommer att avslutas sämre än den inleddes, skriver regeringen själva i sin budget när det gäller sysselsättning och arbetslöshet

Det finns ett tydligt mönster i den borgerliga budgeten. De som står längst från arbetsmarknaden ska överges. Det gäller dem som går i den s.k. Jobb- och utvecklingsgarantin, där minst 20 000 kommer att överges av Reinfeldts s.k. "arbetslinje" och hänvisas till socialbidrag. Det gäller de som är arbetsskadade eller långtidssjuka och som inte är rehabiliteringsbara enligt Reinfeldts regering och som efter ett halvår slängs ut från sin arbetsplats och sin anknytning till arbetslivet. De gäller alla de som tidigare kunnat fort- och utbilda sig i vuxen ålder men som nu inte kan få plats på utbildningar därför att de statliga bidragen skurits ned kraftigt under de senaste åren. Det gäller alla som tidigare fått möjligheter till omskolning via arbetsförmedlingen, men där alla dörrar stängts av den borgerliga regeringen.


De som är längst från den ordinarie arbetsmarkanden överges helt av den borgerliga regeringen. De kommer att hänvisas till kommunernas socialbidrag för att överleva. VIlket leder till stora uppoffringar för de personerna.
 De ökande socialbidragen kommer att ta pengar som behövs i skola, äldreomsorg och barnomsorg. På så sätt straffar den borgerliga regeringen både de som står längst från arbetsmarknaden, alla kommuner och utgör därigenom ett hot mot den svenska välfärden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0