Sossarna har 45,7 % i opinionen, borgarna har 37% ihop

Ytterligare en opinionsmätning som befäster att socialdemokraterna själva kan regera landet efter nästa val. Skillnaden är gigantisk och behöver inte skynda på kravet att vi socialdemokrater nödvändigtvis måste ha en gemensam valplattform ihop med något annat parti. Väljarna tycker uppenbarligen inte det är nödvändigt utan är en produkt planterad av de borgerliga partierna.

Jag har å andra sidan ingen emot att vi visar hur ett samarbete ska kunna gå till. Men som sagt Reinfeldts tjat om att det skulle vara nödvändig för Mona Sahlin att göra en "Bankeryd"  faller platt till marken.

Väljarna håller inte med Reinfeldt om det. Inte om det heller.....DN


Kommentarer
Postat av: Tord Oscarsson

Vi har fått den situationen att ytterligare ett parti SD nu har lika stor chans som KD att komma in i riksdagen. De kan också tänkas ligga strax under spärren. I denna mätning är det så.Då räcker det alltså för ett parti att få som S i dag 45,7 % för att nå majoritet 175 mandat.Vi måste ändå vara angelägna om att kunna samarbeta med andra partier. Det brukar vara så att skillnader minskar när alla partier mobiliserar inför ett val. Vi fick egen majoritet 1968 - i valet som präglades av vänstervåg, Vietnamkrig och Sovjets intåg i Tjeckoskovakien. 1994 hade vi i mätningar före valet 50 procent och däröver men i valet sjönk det till 45.

2008-09-27 @ 09:33:30
URL: http://www.s-info.se/tordoscarsson
Postat av: Amerikanen

Ni kommer inte att vinna valet. Ni har redan lagt grunden för en förlust 2010 men ni förstår det inte själv.Ni tappar storstäderna och kommer aldrig att vinna dem igen innan ni lägger om politiken.Det roliga är att ni sitter och skriver sådana här inlägg utan att se vad som händer.2008-09-27 @ 10:06:08
Postat av: Lars Flemström

Väljarna tycker nog att valresultatet ska avgöra hur regeringen ska se ut.Väljarna har redan sagt vad de tycker om en svag socialdemokratisk regering, som måste kompromissa med andra partier, för att sitta kvar. Väljarna sa ifrån i valet 2006. Och nu säger väljarna vad de tycker om "Bankeryds"-förhandlingar mellan partiledarna utan insyn ens för de egna partimedlemmarna.Det är märkligt om högersossar och vänstersossar inte kan prata med varandra, utan måste använda andra partiers partiledare som "ombud" för att påverka sitt eget parti. Väljaropinionen visar att socialdemokratin måste breddas både vänsterut och högerut. Och det måste ske inom ramen för en sammanhållen politik.För nu är det inte bara tidigare s-väljare, som kommer tillbaka. De höga opinionssiffrorna kan inte förklaras med annat än att det också är väljare med klart borgerliga värderingar, som efterlyser ett alternativ till alliansen. SAP bör därför tillmötesgå en del borgerliga krav, och inte reflexmässigt säga nej. Om ingen fattig blir lidande borde det gå att säga ja.Det måste hur som helst vara lättare att tillgodose både höger- och vänsterflygeln genom rådslag med medlemmarna inom samma parti än genom förhandlingar med andra partier.2008-09-27 @ 13:13:59
Postat av: Mussa Selim

Så länge folk förstår hur vi ska styra landet så tror jag att många kommer att rösta på oss. Det gäller att få fram våra frågor på ett rakt och tydligt sett. Jag hoppas att vi inte behöver samregera, nu tar vi till oss folkets stöd och ser framåt. Fortsätt kämpa!

2008-09-27 @ 15:49:19
Postat av: Tobias

Bäva månde sossarna för sd!!!

2008-09-27 @ 19:35:51
Postat av: Antifembitchen

Det finns ingen jag känner till som är mer sosse än du. Och det är en komplimang! Å andra sidan så är du så irriterande att att det också får bli en komplimang. Även om jag inte delar din syn på många frågor så är det uppfriskande med såna som du för annars skulle det blir väldigt tråkigt.

2008-09-28 @ 17:21:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0