Volvo varslar igen och regeringen svarar med att straffar de arbetslösa med högre skatt.


Färre och färre nya jobb sedan 2006, då tillkom 153 000 nya jobb. Menats det i fjol året som var den borgerliga regeringens första år vid makten då tillkom 80 000 nya jobb. För i år var bedömningen, enligt vårbudgeten, ytterligare en halvering dvs. ca 40 000 nya jobb. Men sedan dess har jobbtillväxten tvärnitat. Detta kopplat till alla de varsel som fullkomligt haglar över Sverige. Idag beskriver DN, GP och svt med flera den katastrof som drabbar Volvoanställda med ytterligare 1000 varsel.

Under hela den här perioden har svaret från Fredrik Reinfeldt och Anders Borg att de har en politik för jobb. När de får en direkt fråga från varslade så har svaret varit - vilken tur att de har en regering som satsar på jobben. Om och om igen, om och om igen som en papegoja som har hakat upp sig har de sagt att de har en politik för jobb. I början trodde många på dem eftersom högkonjunkturen och ekonomin gick på högvarv.

Men vad är det de gör egentligen.

Jo, de sänker skatten för de som har jobb. Budskapet från regeringen är alltså de varslade på Volvo är egentligen lata. Så om de bara får högre skatt när de blir arbetslösa så hittar de sig ett nytt jobb.

Nu kommer någon omedelbart fråga mig om vi ska höja skatten när vi vinner valet. Och svaret är nej. Det går inte att hålla på att höja och sänka skatten som en jojo. Vi kommer naturligtvis att se till så att vi har en riktig jobbpolitik när vi vinner valet. Vissa skatter kan höjas men definit inte alla  Vi ska ha en politik som tror på människorna, som satsar i dåliga tider på omskolning, vuxenutbildning, forskning, investering m.m.

Inte som nu, en politik som bara straffar de drabbade


Kommentarer
Postat av: Harry

Jaha. Och hur skall ni få fart på Volvos försäljning har du tänkt? Med högre miljöskatter?

2008-09-29 @ 20:40:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0