Är det dags för eftertanke Anders Borg?

Vad sa Anders Borg för  ett år sedan när vi påpekade att det kunde bli sämre tider?
Jo han säger att INGEN delar svartmålarnas depressionsfaror.

15 april 2008

I en riksdagsdebatt avfärdar Anders Borg farhågorna om bankkris.22 maj 2008

I en utfrågning av Finansutskottet meddelar Anders Borg att påverkan på den svenska ekonomin av finanskrisen bara varit "begränsad". Enligt regeringens samlade bedömning finns det till och med utrymme för reformer under 2009 och 2010, då regeringen strävar efter full sysselsättning. Anders Borg:

"Vi konstaterar också att effekterna på den svenska ekonomin av alltmer turbulenta finansmarknader hittills varit begränsade. Starka offentliga finanser tillsammans med en trovärdig penningpolitik dämpar utsattheten för svensk ekonomi."

"Regeringens samlade bedömning, utifrån det finanspolitiska ramverket och den aktuella prognosen i vårpropositionen för den ekonomiska utvecklingen, är att det för budgetåren 2009 och 2010 nu föreligger ett visst reformutrymme."

Underrubriker som "Full sysselsättning" och "Fler kommer i jobb" fogas till texten.

Är det dags för eftertanke nu?


Kommentarer
Postat av: Stefan Olsson

Sverige har ingen bankkris. Det var en riktig bedömning Borg gjorde förra våren. Världen har genomgått den största finanskrisen sedan 30-talet. Ingen svensk bank har gått i konkurs. Inte ens Carnegie, som fick näringsförbud för att den inte följde finansinspektionens regler. Världen har en bankkris, Sverige har det inte.Så här sa Borg:"Låt oss för det första konstatera att Thomas Östros är ensam om sin analys. Finansdepartementet, Konjunkturinstitutet, LO, EU-kommissionen och i helgen också IMF gör alla bedömningen att vi står inför en avmattning, men man gör också bedömningen att Sverige kommer att klara sig bättre än andra länder. Ingen delar svartmålarnas depressionsfaror. Ingen, möjligtvis med undantag för Pär Nuder, delar bedömningen att Sverige står inför en nära förestående bankkris."I samma tal påpekar Borg också ett flertal gånger att finanssituationen i världen däremot är mycket orolig.

2009-04-16 @ 10:55:43
URL: http://stefanolsson.nu
Postat av: Wesse

Tänk om politiker skulle lägga mera möda på att tala om vad man vill och inte bara söka fel hos det så kallade "motståndarlaget".

Man skulle då vinna i medborgarnas ögon och få fler som kanske skulle kunna tänka sig bli engagerad fritidspolitiker./Wesse

2009-04-16 @ 12:11:03
Postat av: Anders P

Är detta din definition av att bedriva politik?

2009-04-17 @ 10:18:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0