Den tredje makten

Numera vet vi svart på vitt att medierna har skrivit negativt om Mona Sahlin och positivt om Fredrik Reinfeldt. För mig var det ingen överraskning och jag har också sett hur dessa negativa skriverier hänger ihop med sämre siffror i opinionsmätningar. Att media har stor makt vet de allra flesta och det borde också leda till eftertanke. Det är inte så konstigt att media granskar oss socialdemokrater hårdare, det gör vi själva också. Jag tror att det hänger ihop med att vi styrt Sverige så länge, så det går av gammal vana. Tidigare var det bra, att media granskar makten, det var bra att vi själva alltid var självkritiska. Det förbättrade politiken och vidgade den demokratiska debatten.

Men nu när både media och vi själva fortsatt i samma hjulspår, så blir det en förödande maktförskjutning där den Borgerliga regeringen kan påstå i stort sett vad som helst utan att kritisk granskas. De kan koppla av och avfärda vår kritik med att vi bara klankar ned på dem utan att ha egna idéer. När vi lägger fram förslag på åtgärder, vilket vi gjort i stort sett dagligen i Riksdagen sedan vi förlorade valet. Så får ingen veta det eftersom det speglas väldigt lite i media.
Vi socialdemokrater måste helt enkelt bli bättre på att berätta om vår politik


Dagens Arena

ekot


Kommentarer
Postat av: Arne Källström

Våra lokala moderata riksdagsledamöter får väldigt mycket plats i våran lokala tidning. Oftast är det nästan en halv sida varje gång dom varit ute och besökt skolan eller gjort något annat studiebesök.Medan det knappast nämns att dom socialdemokratiska riksdagsledamöterna varit ute skolorna och på studiebesök. Så redan i den lokala tidningen är det stor skillnad på publicitet mellan partierna. När det är så kan ju inte demokratin bli som det är tänkt att den skall fungera.

2009-04-17 @ 16:54:12
Postat av: Sune

Märkligt detta att journalisterna inte skriver positivt om er.

En stor del av journalistkåren lär ha vänstersympatier, så de borde logiskt göra det.

Troligen beror (S) problem med dålig press på en dålig politik............

2009-04-18 @ 07:50:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0