Det är inte bara varsel - arbetslösheten rusar i höjden!


2600 varslade i Skövdeområdet. 13,3 % av ungdomarna är arbetslösa


Det går naturligtvis att skylla på den internationella lågkonjunkturen, men det är den borgerliga regeringen som sabbat a-kassan, ökat klyftorna och dragit ner på utbildningsmöjligheter. De människor som nu förlorar jobbet ingår i den svenska ekonomin. Att lämna dessa människor till sitt öde utan ett säkerhetsnät är att slösa med mänskliga resurser. Dessutom blir det en övervältring på kostnaderna till kommunerna.


Sverige har genomlidit kriser innan men då har vi haft ett skyddsnät som plockat upp de drabbade. Den här krisen är annorlunda. Den moderatledda regeringen har demolerat den svenska välfärden genom sänkta skatter för de med redan höga löner, man har massakrerat a-kassan vilket resulterat i att en halv miljon människor lämnat den och man har skurit ned på utbildningsplatser över hela Sverige. Att säga att man då tar ansvar och för Sverige är fulltsändigt fel. Det regeringen Reinfeldt borde ta ansvar för är den ökade klassklyftan, de ökade socialbidragen och den jobbkris som nu tagit ordentligt krafttag om Sverige.


Den borgerliga regeringen vill inte längre prata jobben och det finns moderater som menar att jobben inte är den viktigaste frågan


Vi tror på nya jobb - inte ökade klyftor mellan människor.

Jobbävning


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag rekommenderar läsning av tco:s utmärkte samhällspolitiske chef Roger Mörtviks blogg där han bl a beskriver Krisbekämpningens dödssynder så här:

Högmod - tro att allt redan är gjort som kan och bör göras.

Självtillräcklighet - tro att det räcker att göra lite grann men låtsas att det är stordåd som utförs.

Avhållsamhet - låt bli att göra allt annat som du faktiskt skulle vilja göra och vet har effekt

Lättja - det är bekvämare att sitta still i båten även om den håller på att sjunka.

Modlöshet - låtsas att det är en ekonomisk istid som det “bara är att acceptera” och inte går att göra något åt.

Passivitet - gör överhuvudtaget så litet som möjligt men säg att det har effekt.

Likgiltighet - inte bry sig om att konsekvenserna av de första sex dödssynderna blir att hundratusentals människor förlorar jobbet, företag går under och välfärden försämras.

2009-04-08 @ 20:51:29
Postat av: Kalle

Att ta ansvar är att förstå problemet och agera utifrån bästa möjliga förmåga.Att gnälla på att andra tar ansvar är alltid lätt och framkomligt, men att däremot själv då föreslå åtgärder som bara prioriterar områden som tidigare visat sig vara resultatlösa är då bara att vara oansvarig.Men visst ja, du förstår ju inte hur resultatlösa era tidigare åtgärder varit, hur ska du då kunna förstå innebörden av detta inlägg?Bara för att man är duktig på att se fel, så innebär det inte att man är duktig på att komma med förslag som löser felen. Socialdemokratin i ett nötskal, de ser felen men kommer ALDRIG med något förslag som löser dem utan som hela tiden gör att felen upprepas.

2009-04-13 @ 14:45:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0