Halva befolkningen tycker att regeringen bör avgå


Drevet på Wanja Lunby Vedin fortsätter. Som ytterligare en drag från de krafter som ligger bakom drevet på Vanja har naturligtvis en opinionsmätning gjorts. Föga förvånade efter en vecka med krigsrubriken tycker varannan svensk att LOs ordf bör avgå. I denna undersökning har endast  262 LO-anslutna deltagit, men det spelar ingen roll för de som fått uppgiften driva drevet mot Vanja (och för de som hakar på som vanligt flockdjurs betenede) . Upplysningsvis kan det kanske vara intressant att veta att halva befolkning även vill att regeringen avgår, det har 62 opinionsmätningar på rad visat.  

Nu försvarar jag inte höga bonusar, tvärtom det är absurt det som pågår. Och det måste vara arbetarrörelsens uppgift att gå till storms mot avarterna i det kapitalistiska systemet där giriga direktörer roffar åt sig. Men det är inte LO som drivit utvecklingen däråt, det är kulturen i privata bolag som tyvärr sprider sig. Dessutom kan det kanske vara bra att känna till att det är en hel styrelse som bär ansvar. Vem ska driva drevet mot resten av styrelsen?


Kommentarer
Postat av: Tord Oscarsson

Med tanke på det enorma drevet mot Wanja måste det innerst inne en besvikelse för drevkarlarna att bara? hälften vill ha bort Wanja. Jag tror man förväntat att fler skull tycka det. I stället är det nu häften av svenskarna som inte ställer upp på detta. För övrigt: Jag har noga följt tvisten mellan AMF:s ordf Göran Tunhammar och förre VD Elmehagen. Helt klart är att det som framkommit och Tunhammar är vilseledd. Vad som händer då har en av våra främsta revisorer uttalat sig om på följnade sätt i en debattartikel i DI."Styrelsens ordförande leder och ansvarar för att styrelsesammanträdet genomförs sakligt och effektivt, men framför allt måste han förvissa sig om att varje enskild ledamot kan komma till tals och har förstått frågan innan beslut fattas av styrelsen. Om så inte är fallet brister ledarskapet i styrelsearbetet.I det aktuella fallet AMF tycks därmed det yttersta ansvaret ligga på Göran Tunhammar och inte på Wanja Lundby-Wedin."

Per-Olof Andersson

Före detta ordförande i Svenska Revisorssamfundet SRS. Numera på ÖhrlingsPricewaterhouseCoopers

2009-04-04 @ 08:28:57
Postat av: Mikael Wendt

Vi är eniga i vår kritik mot bonusar, Monica - men en undersökning där enbart 262 LO-medlemmar svarat är allt annat än vetenskaplig. Miss både i antal och urval....

Det kan vi väl vara överens om också!?!?!

//Micke W

2009-04-04 @ 10:43:58
URL: http://mikael.wendt.blogspot.com
Postat av: Leif Ekstedt

Det är nog inte bara Wanja- effekten vi ser.

Så länge Moderaterna håller en ganska rak kurs i mittfåran kommer de att ha greppet.

Effekten av att blanda ihop socialdemokrater med kommunister(V) får på sikt den effekten, att folk

blir oroliga.

2009-04-04 @ 10:44:04
URL: http://stnkavtvivel.blogsport.com
Postat av: Daniel

Fast nu visar inte de 62 opinionsundersökningar du hänvisar till alls det, utan de visar vilket parti man skulle rösta på om det vore val idag. Håll di till sanningen tack.För övrigt blev det ju inte 63 i rad, vilken otur.......

2009-04-04 @ 16:04:36
Postat av: David Jn.

Nu var det ju inte LO-medlemmarnas samlade opinion man frågade efter utan svenska folkets. Inte så konstigt då alltså. Som tur är inte alla svenskar med i LO. Sverige har 9,2 miljoner medborgare, en minoritet, cirka 1,7 är LO-medlemmar.Och enligt den senaste opinionsundersökningen så vill en majoritet svenskar ha kvar nuvarande regering.

2009-04-04 @ 17:12:36
Postat av: Bo Bengtsson/Johanneshov

Hej Monica,

hörde just på radion P1 lördag den 4 april.

Mona Sahlin ber Wanja avgå från styrelsen i AMF.Skriv nu och förklara hur drevet går och att Mona måste ändra sig. Så här kan man ju inte förtala dina artiklar

2009-04-04 @ 18:36:40
Postat av: Elisabet

Skönt med någon som vågar stå upp för Vanja. Varför är inte folk förbannade på orfd. Anders Thunhammar i AMFs styrelse

2009-04-05 @ 03:25:25
Postat av: Ali

Det skulle finnas så så många att ge sig på angående höga bonusar i styrelsen, men oftast tycker de personerna och har alltid tyckt att det är bra med sådana höga bonusar. Drevet mot WLW ligger i att hon har hårt kritiserat sådana bonusar medan hon själv suttit och godkänt sådana. Dubbelmoral kallas det. 9 av 10 svenskar har inte förtroende för WLW.

2009-04-05 @ 16:14:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0