Ingen borgerlig regering om det vore val idag.Jag sticker inte under stolen med att jag tycker att det är oroliga siffror som dagens opinionsmätning visar. Men det är ju inte så att borgarna skulle vinna valet om dessa siffror skulle stå sig som många media påstår.

Både Kristdemokraterna och centern är en lång bit under 4% spärren i en av mätningarna. Moderaterna klarar sig inte med bara folkpartiet i regeringen.

Reinfeldt har visserligen inte tagit avstånd från Sverigedemokraterna som i en av dagens mätningar når över riksdagsspärren men jag kan inte tänka mig att folkpartiet skulle gå med på att luta sig på dem.

När man tittar närmare på siffrorna visar det sig att den rödgröna alliansen har goda chanser även om det blir mycket jämt.

För oss gäller det att fokusera på sakfrågorna. Nämligen jobben, jobben och rättvisan


Kommentarer
Postat av: ÄRRHÅ

På jobben som försvinner på grund av finanskrisen som inte skulle finnas i Sverige om S var vid makten???

2009-04-04 @ 22:34:53
Postat av: MA

Monica. Felmarginalen i undersökningar av detta slag är typ 1-1.5 procent eller så -- åt båda hållen. Alltså kan Centerpartiet med 95 procent sannolikhet ha minskat till mellan 3 och 5.5 procent. det är vad opinonsundersökningen säger. I undersökningen har kanske 35-40 personer svarat Centerpartiet (och 250 personer Socialdemokraterna) men det säger inte var 6 miljoner röstande svenskar anser. Felmarginalen är stor och C kan stiga med 1.5 procent i nästa opinonsundersökning utan att en enda väljare ändrar uppfattning.Klart som korvspad va?

2009-04-05 @ 01:26:05
Postat av: Elisabet

Opinionsmätningar är inte sanna. Men tyvärr blir de självuppfyllande på något sätt. Andelsen osäkra är jätte många för att kunna läsa ut ngt av en sådan mätning

2009-04-05 @ 03:22:11
Postat av: Ann-Marie Karlsson

Ja det är märkligt att folk inte förstår hur borgarna slarvat bort de goda åren och sabbat för sjuka och arbetslösa. Nu är det kris då borde utsatta människor få hjälp men då är det plötsligt slut på pengarna (opps de gick ju åt till skattesäkningar)

2009-04-05 @ 03:30:56
Postat av: vmm

Man kan ju tänka sig en minoritetsregering med M och FP om C och KD åker ur. Dom skulle förmodligen kunna räkna med passivt stöd från SD i dom flesta frågorna eftersom SD förmodligen hellre ser en borgerlig regering. Reinfeldt skulle efter valet kunna behålla vissa centerpartister och KD-are på ministerposter för att partierna inte ska lämna rikspolitiken.Ligger KD och C under 4% när valet närmar sig så skulle jag inte heller bli så förvånad om vissa borgerliga partier slås ihop just för att minska risken för att dom trillar ur riksdagen pga borgerlig splittring.

2009-04-05 @ 15:27:55
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0