Jobbkris och regeringen är handfallen, jag skriver en interpellation

Sverige har gått in i en jobbkris.  Arbetslösheten stiger och de offentliga finanserna tar stryk.

Men politik är att vilja, det går att vända jobbkrisen till framtidstro. Ett eget arbete är en förutsättning för personlig utveckling, gemenskap och frihet att forma sitt eget liv. Arbetslöshet är ett enormt slöseri - både med mänskliga resurser och skattebetalarnas pengar.

Jobbkrisen måste mötas med aktivitet och beslut - för fler jobb, för bättre jobb och för gröna jobb. Sverige ska konkurrera med kunskap - inte med låga löner. Nu behövs investeringar i forskning och utbildning. Arbetslösa måste få möjlighet att utveckla sitt kunnande. Nu behövs investeringar i infrastruktur och klimatsmart teknik. Det skapar jobb och utveckling. Nu behövs investeringar för bättre arbetsvillkor.

Varför målar regeringen allt så nattsvart? Varför påstår de att de inget kan göra och skyller allt på utlandet? Det vill jag ta reda på och har nu skrivit en interpellation till statsministern om deras svikna löften. För det kunde väl inte vara så att deras löften bars kulle gälla i högkonjunktur? Det är i de svåra stunderna politiken prövas på riktigt. Att styra ett land när allt går bra är väl ingen konst (om man inte slarvar bort pengarna förstås)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0