miljöanpassa bostäderna - gemensam politik s,v och mp

Allt för många vet inte om vilka förslag socialdemokraterna lägger i Riksdagen

I två års tid har vi socialdemokrater lagt förslag på åtgärder i Riksdagen förslag om hur klyftorna kan minskas, förslag på en a-kassa värd namnen, förslag på bilskrotningspremie, och hur vi ska sätta jobben först med hjälp av investeringar för framtiden.

Många av dessa förslag går obemärkt förbi eftersom de blir nedröstade i Riksdagen. Vi skickar pressmeddelande men förslagen passar inte in i media bilden om att sossarna inte har någon egen politik därför publiceras de inte. Vi skriver om det på bloggar och hemsidor men allt för få läser.

Det senaste exemplet är de förslag på ROT-avdrag som vi lagt och återupprepat i Riksdagen vid ett flertal tillfällen utan att folk känner till dem.

Vi socialdemokrater vill investera Sverige ur krisen genom gröna jobb, miljöförbättrande åtgärder, infrastruktur, utbildning, trygghet och framtidstro. Gröna jobb betyder dels att vi lagt förslag i Riksdagen om miljöförbättrande åtgärder, i energieffektivitet, om skrotningspremie på bilar. Det handlar om att ROT-avdrag även ska gälla i bostadsrätt och hyresrätter och inte som den borgerliga regeringen gjort att det bara ska gälla för de med villor. Det finns enorma behov inom miljonprogrammen som ger dels många byggnadsarbetarjobb, moderniserar för de boende och ger nödvändiga miljöförbättringar. Jag fick frågor om dem i min egen lokaltidning Sla och förstår att folk inte känner till vår massiva politik för jobben och klimat.

Därför är det bra att s, v och mp gör gemensam sak om skriver om ROT-avdraget på DN debatt

Jag noterar också att byggnads tycker att det är en nödvändig åtgärd för jobbens skull.

Dessutom har sabo efterlyst en sådan åtgärd från regeingen


Kommentarer
Postat av: Anita

HEj

Bra förslag - men jag saknar satsning på passivhus.

2009-04-23 @ 13:22:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0