När ska regeringen ta ansvar för de drabbade?


Regeringen påstod att de kunde skapa jobb genom att göra de arbetslösa fattigare. Nu visar det sig att de red på en högkonjunktur och nu står de handfallna efter att ha slarvat bort de goda åren med gigantiska skattesänkningar.

Volvo varslar 1543 anställda om uppsägning från sina jobb i Göteborg, Umeå, Eskilstuna, Hallsberg, Braås, Vara, Skövde och Köping.

Som Skövdebo tar jag chockbeskedet som ett tydligt tecken på att regeringen lämnar de drabbade i sticket.

Den globala krisen slår hårt mot svensk exportindustri. Varje ansvarsfull regering borde agera för att dämpa konsekvenserna av krisen och investera för framtiden. Sverige måste investera i spetskompetensutbildning, forskning och utveckling, framtidsprogram för branschen med mera. När konjunkturen vänder ska Sverige stå starkt.


Den borgerliga regeringen har sabbat  a-kassan, den måste stärkas igen. Krisen är global men försämringen av a-kassan är borgerlig politik. Nu tvingas vanliga löntagare leva på en a-kassa som ger en bråkdel av den tidigare lönen, om man överhuvudtaget får någon ersättning. Dessutom får man höjd skatt om man drabbas av arbetslöshet

Nu tvingas den borgerliga regeringen att de höja anslagen till arbetslöshetsunderstöden med 10 miljarder. Det hade varit bättre att satsa på utbildningar och framtidstro


nlt

Radio Skaraborg

aftonbladet

gt

dn

svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0