Påskägget från regeringen var tomt, Inte en enda krona


  

Nu är den blågröna på turné och har med sig ett påskägg när de kommer ut. Vid första anblicken ser det ut som om det vore mycket godis i det ägget, det ser ju så fint ut på utsidan.

Men tyvärr visade sig påskägget vara tomt förutom en lapp med löften om att det blir pengar nästa år. Men det kommer inte att hindra varselvågen i skolan, sjukvården och äldreomsorgen. Regeringen skjuter inte till en enda krona till kommunerna och landstingen 2009, och för lite åren därefter.

Bara för 2009 och 2010 är regeringens tillskott fem miljarder mindre än vad regeringens egen expertmyndighet Konjunkturinstitutet säger behövs för att motverka uppsägningar. Det motsvarar bara i år cirka 10 000 vårdbiträden, lärare och socionomer.

Det är ju nu som var tredje kommun varslar anställda i skolan.


Konjunkturinstitutet menar att det krävs 3 miljarder kronor 2009 och 9 miljarder kronor 2010 för att hålla sysselsättningen på 2008 års nivå 2010. De menar att 250 000 jobb kommer att försvinna

Vi Socialdemokrater lämnade redan förra året besked om att kommunsektorn skulle få besked om totalt minst 10 miljarder kronor mer 2009 och 2010 - vilket är tre miljarder mer än vad regeringen nu föreslår. Och inser ldet allvarliga läget om att det behövs ytterligare insatster


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0