Politik är att vilja, politik gör skillnad

Det är klart att det går att göra något åt jobbkrisen, om viljan finns

Visst det går att påstå att inget kan göras och att det är någon annans fel att arbetslösheten ökar. Det går till och med att försöka påstå att det är ansvarstagande att inte gasa i lågkonjunktur. Men hur länge?

Regeringen borde ha satsat mellan 15 och 25 miljarder kronor redan 2009 för att stimulera den svenska ekonomin" säger Lars Calmfors och hävdar också att: "det är först nu som alliansregeringens arbetsmarknadspolitik prövas på allvar. Problemen med den är att den utformades för en helt annan situation. Nu ska politiken möta helt andra problem - en snabb ökning av den konjunkturella arbetslösheten. Precis som i början av 1990- talet improviserar man då fram åtgärder"

Även LOs chefsekonom menar att det måste satsas mer, inte mindre, på aktiva åtgärder och använda finanspolitiken som det instrument det är tänkt. " En tillfälligt mer expansiv finanspolitik är helt nödvändig för att säkra hållbara offentliga finanser på sikt. Massarbetslöshet riskerar annars att leda till varaktig utslagning av arbetskraft och ett lägre arbetsutbud efter krisen" enligt Lena Westerlund.

Enligt dagensarena är kraven på Mona Sahlin stora och jag håller med. Det är nu i kristider som vi kan visa att politik gör skillnad och att vi faktiskt vill göra någonting. Inte bara, som den borgerliga regeringen gör, skylla på att det inte går att göra något och att det är någon annans fel.

Vi måste fortsätta visa våra förslag om fler jobb och en rättvis skattepolitik.

Vi har chansen redan i morgon på vår favoritdag.

Politik är att vilja


Kommentarer
Postat av: Johan P

Är inte jobbavdraget en typ av stimulering? Tillsammans med avdrag för tjänster skapar det ju direkt jobb här i Sverige.

2009-05-05 @ 08:44:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0