Vad vill socialdemokraterna?


Jag får ibland frågan om vad vi socialdemokrater driver för frågor. I den frågan ligger naturligtvis en kritik över att vi syns för lite. Men de som läser den här bloggen ska aldrig behöva tveka på vad vi vill.

Vi vill tillbaka till ett mer rättvist, solidarisk land där jobben alltid prioriteras.

Den 7 juni kan vi alla rösta för ett mer rättvist, solidariskt och miljövänligt Europa. Idag styr borgerliga partier EU och det är inte bra för tryggheten och jobben.

Precis samma sak är det i Sverige. Den borgerliga regeringen har valt att låna till sänkta skatter i stället för att mildra jobbkrisen. Nu tvingas de höja anslaget med 10 miljarder till arbetsmarknadsunderstöd. Det hade varit bättre att i tid inse att krisen, satsa på kommunerna, på yrkesutbildningar och högskolan.

Vi socialdemokrater vill investera Sverige ur krisen genom gröna jobb, miljöförbättrande åtgärder, infrastruktur, utbildning, trygghet och framtidstro.

Sverige kan bättre

För oss socialdemokrater är jobben alltid den viktigaste frågan. När det fattas beslut om utbildning för tillväxt då investerar en socialdemokrat i människors mod och kunskap - det gäller både i Sverige och i Europa.


Kommentarer
Postat av: Stefan Lejonbalk

Problemet är att det är för mycket duttande i politiken. Ingen av blocken löser de stora frågorna om man inte börjar titta på hur grunderna i samhället är uppbyggda. D.v.s. man behöver se över bland annat hur budget begränsar förändringsmöjligheterna och om vi verkligen ska ha det så. Vågar man inte ta tag i det här kommer framtiden att bli lidande. Jag tror dock inte att någon kommer att våga.

2009-04-17 @ 19:53:39
URL: http://lejonbalk.blogspot.com
Postat av: Johan Pettersson

Vilket av de sakern du nämner gör inte regeringen? Hur mycket mer vill ni satsa och var ska de pengar tas ifrån?

Är sänkta skatter inte ett bra sätt att stimulera ekonomin?

2009-04-18 @ 13:46:07
Postat av: Wesse

Då kan man ju undra varför klyftorna ökade under förra lågkonjunkturen, där man drog in för de som hade det svårast. Samma sak inträffar också denna gång. Problemet är kanske att de som styr inte sitter i samma båt.

2009-04-21 @ 07:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0