Arbetslösheten i Västsverige har fördubblats på ett årArbetslösheten i Västra Götaland har i stort sett fördubblats på ett år och bland ungdomarna har den ökat med hela 113 procent. Och i höst väntas den stiga ytterligare.

I hela landet har Antalet arbetslösa fortsatte att öka under juli och vid slutet av månaden uppgick antalet till nästan 251 000 personer. Detta innebär en ökning med 108 000 personer jämfört med juli 2008, enligt arbetsförmedlingen.

Antalet arbetslösa har jämfört med juli 2008 nästan fördubblats för männen och stigit med drygt 50 procent för kvinnorna. Om inte kommunerna får extra statliga anslag (därom tvistar borgarna) kommer allt fler kvinnor bli arbetslösa eller varslas under hösten.

I detta läge är det märkligt att ha en regering som påstår att de har en jobbpolitik.....

De försöker tjata in detta budskap så att de åtminstone ska tro sig själva. Nästa sak de säger är att ja, ja det kanske inte är så bra nu men egentligen har vi en jobbpolitik, och då menar de antagligen att när tiderna är goda har de en bra jobbpolitik.

Men det är väl inte så svårt att styra i en högkonjunktur när jobben strömmar till. Det är i nöden vännen prövas och just i denna nödsituation kan regeringen uppenbarligen inte göra någonting, mer än att göra de som är sjuka och arbetslösa ännu fatigare.


Kommentarer
Postat av: Bertil

Det går som beräknat för alliansen.

man är ett arbetslöshetsparti. man sa bara lite fel före valet.

Dessutom så bryr man sig inte om arbetslösa heller

och sjuka ska ut från sjukförsäkringssystemet.Där ska friska vara försäkrad. inte sjuka.

Så denna regim har gjort ett bra jobb enligt dem själva.

Man kan bara hålla med,

lyckas de försämra mera saker så är väl allt fullbordat.

2009-08-14 @ 15:13:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0