Bygg grönt, rädda miljön och fixa fler jobb

Jag har befunnit mig i London en vecka nu. Även här dikuteras miljön och klimatutmaningarna väldigt mycket. De har byggd ut sin återvinning genom att titta på Sverige. De är mycket imponerade över att vi har haft koldioxidskatt i nästan 20 år i Sverige. Nästa steg för dem är att bygga mer energieffektivt.
Sverige borde vända på jobbkrisen genom att bygga om bland annat miljonprogrammet.
ROT-avdraget ska gälla såväl hyreshus som småhus och finnas kvar så behövs för att bekämpa den djupa jobbkrisen och utvidgas med en klimatbonus för att främja minskad energianvändning i hushållen, om den rödgröna alliansen vinner nästa års val. Totalt skapar vår breda ROT-satsning omkring 15 000 fler jobb.

Genom ett utvidgat ROT-avdrag riktat till så väl småhus som flerbostadshus kan nya jobb skapas samtidigt som det stora behovet av upprustning av de äldre flerbostadshusen, inte minst inom miljonprogrammet, stimuleras.


Att stimulera ekonomin genom att klara klimat- energi- och miljöutmaningarna som vi står inför, är en mycket bättre lösning, än att göra som den borgerliga alliansen, då det bara gäller villor.. Genom att utforma en smart och modern konjunkturpolitik som både stabiliserar efterfrågan i ekonomin och samtidigt leder till att nödvändiga klimat-, miljö- och energiåtgärder genomförs minskar de kortsiktiga skadorna i ekonomin av kraftiga konjunktursvängningar. Samtidigt stärks ekonomin långsiktigt genom att vi skapar förutsättningar för en effektiva långsiktig resursanvändning. Detta innebär att ta ansvar både på kort och lång sikt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0