Hägglund tror på fullt allvar att ökade skillnader ger fler jobb


Det är lite märkligt att debattera med en minister som inte är helt uppdaterad på vad som sker i samhället.

Göran Hägglund påstod i dagens debatt att den borgerliga regeringens politik ger jobb.....

Det är ganska häpnadsväckande påstående med tanke på den massarbetslöshet Sverige befinner sig i. Han hänvisade till LOs rapport, utan att ha läst den (det är föresten mycket tydligt att folkpartiledaren inte heller har läst den). Sedan säger han lite svepande att lång rad ekonomer sagt att regeringens politik ger jobb, utan att ta några exempel.

Hägglunds svar är väldigt märkligt, han konstaterar det bästa för att motverka barnfattigdom är att få fler i arbete men sedan påstår han att det är ju kris och då går det som det går,(i stort sett), konstaterar bara att regeringen inte kan rå för den internationella krisen. Jag borde ha frågat honom hur vårdnadsbidraget går ihop med att "fler ska få vara med i arbetsgemenskapen"...


Den näst viktigaste åtgärden för att göra de här barnens levnadsvillkor bättre är att ha en generell välfärd, på två sätt. Dels därför att de generella försäkringssystemen omfördelar osv, dels därför att en del av skillnaderna i levnadsvillkor kan utjämnas genom en väldigt bra skola för alla, förskola av god kvalitet men också genom att det finns fritidsgårdar, att kulturaktiviteter finns tillgänliga för alla, inte bara de som kan betala höga biljettpriser, att man kan få upplevelser på sommarlovet genom att badet inte tar hutlösa avgifter osv. Hägglund säger ju att man ger mer pengar till kommunerna men det är för sent och för lite.

Sedan kommer det där märkliga uttalandet att alla har fått det sämre i kristider. Men det vet han väl, att han har sänkt skatterna med 80 miljarder, mest till de som har det bäst, mest till män i storstäder.

Skillnaderna har ökat inte minskat, men det ville inte Göran Hägglund kännas vid


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0