Israel har inte läst Svensk artikel men reagerar våldsamt

Sverige är ett av få länder som kraftigt och tydligt tagit avstånd mot antisemitism och har på olika sätt jobbat mot förintelseförnekelse. Ingen av oss får glömma det fruktansvärda som Nazismen (och de som valde att blunda då) genomförde mot miljontals judar under andra världskriget. Men ett folk som utsatts för massmord har ingen som helst rätt att ta ut sitt hemska förflutna på andra. Israel ingen rätt att förtrycka, förnedra eller bedriva apartheid mot sin omgivning.

I ett öppet demokratisk land kan och ska olika åsikter och synpunkter prövas och brytas mot varandra. Det verkar inte som om Israels regering känner till vad öppen debatt är. När Donald Boström i Aftonbladet ställde frågor på sin spets tog det hus i helsike i Israel och sedan har Åsa Lindeborg,   Lena Melin Helle Klein skrivit om Israel kräver fördömande Jan Helin har skrivit om Det var veckan då världen blev galen och Aftonbladets team i Israel motarbetas  Expressen har skrivit om Israelsfördömande , Dn om Bildt och svd i olika varianter har skrivit om det liksom Gp om upptrappningen från Israel

Om en dryg vecka ska jag ha debatt i Riksdagen med Carl Bildt om Israel - Palestina konflikten Min interpellation handlar om den dubbelmoral som Israel bedriver när de Vräker Palestinier från sina hem i östra Jerusalem. Samtidigt bygger israeler fler och fler bostäder på mark som de inte har rätt till. Israeliska bosättningar är ett brott mot den internationella humanitära rätten. Det ska bli mycket intressant


Kommentarer
Postat av: lb

Det låter som att det ska bli en intressant debatt!

Vad gäller själva artikeln som startade den här debatten vill jag tillägga att vittnesmål om de obducerade kropparna som kommer tillbaka till de efterlevande efter några dagar finns från flera håll. Boström har dessutom publicerat dessa vittnesmål och sina bilder tidigare, i sin bok.



Det som är märkligt är att själva sakfrågan inte utretts och diskuterats ordentligt tidigare. Oavsett om ryktena om organen har tagits ut ur kroppen är sanna eller ej kvarstår frågan: Varför obducerar man en person som just har skjutits till döds?

För familjerna som förlorat en anhörig och som tror att dennas kropp har skändats behövs ett avslut för att kunna gå vidare. De har också rätt att få veta vad som verkligen har hänt. Förhoppningsvis har de fel i sina misstankar om att man tagit ut den dödas organ, men OM det finns någon som helst sanning i dem så måste de få veta!



I ljuset av rättegångarna i New Jersey ang. organhandel så behöver de här ryktena utredas!

2009-08-24 @ 10:56:33
Postat av: Argus

vilket trams, visst Sverige har ett väldigt balanserad media täckning av Israel Palestina konflikten precis som att det finns inte homosexuella i Iran.

under andra världs kriget Sverige stödde den tyska nazist regim for fullt. Den svenska regeringen var emot R Wallenberg utspel och Sverige sålde järn malmer till tyskarna. SKF sålde sina lager till den tyska krigs maskinen. den tyska armen kunde passera fritt genom Sverige. bara 1943 när Sverige såg att de har satsat på fel häst, ändrar de sig och deras politik. detta var falsk, dubbel moralisk och fegt av sen stora Sverige. Sverige har blivit den rikaste land i Europa efter kriget. medan alla andra Europeiska länder slickade sina sår, här i Sverige de har pratat om "Den ekonomiska mirakel" det visar sig att feghet lånar sig.

2009-08-24 @ 11:37:24
Postat av: Staffanw

Monica, ta gärna upp även den dubbelmoral som präglar t ex AB:s Helle Klein, Lotta Gröning, Per Garthon, Aftonbladet eller för den delen Laila Freivalds som (S)-minister när en liknande händelse debatterades, nämligen de danska Muhammed-karikatyrernas publicering för några år sedan. Inhämtat från SvD's ledarkommentar sas då bl a: Helle Klein:”västerlandet har kränkt muslimer med sina bilder” och att ”muslimer känner sig berövade sin värdighet”. .



AB:s förre chefredaktör, Anders Gerdin, gav därutöver som svar på en direkt fråga, om varför tidningen inte visat karikatyrerna, att ”om man ska beröra känsliga ämnen så måste det ske på ett genomarbetat sätt” (2/2/06).



Per Gahrton skrev i våras på Newsmill (6/4) att Danmarks dåvarande statsminister ”Fogh Rasmussen /…/ har också avsevärt försämrat Danmarks internationella rykte. Genom att underlåta att kritisera Jyllands-Postens Muhammedkarikatyrer /…/ bidrog han till den ’kollision mellan civilisationer’, som vissa konservativa kretsar tycks önska” . I Muhammedaffären, menar Gahrton, hade man kunnat göra avkall på den elementära yttrandefriheten.



Eller Laila Freivalds officiella brev till Jemen, i vilket hon bad om ursäkt för att Muhammedbilderna återpublicerats här. Freivalds som även såg till att Sverigedemokraternas hemsida, där teckningarna förekommit, tillfälligt släcktes ned. Någonting som AB:s dåvarande debattredaktör Lotta Gröning uttryckte viss förståelse för (11/2/06): ”Å andra sidan kan jag också förstå varför hemsidan släcktes. I det här mycket känsliga läget som världen befinner sig i måste Sverigedemokraternas publicering av bilderna ses som en ren provokation”.



Men nu gäller det Israel och då används en helt annan måttstock, uppenbarligen. Det kan du gärna diskutera med statsministern, Monica.

2009-08-24 @ 11:52:00
Postat av: Jonas

Lycka till i ditt arbete i den viktiga frågan om övergreppen gentemot Palestina och dess befolkning. Syftet med de vansinniga reaktioner som Donald Boströms artikel väckte kan ju bara ha ett syfte; att förflytta fokus från de brott som Israel genomför.

Det är ledsamt att se hur illgärningar som förintelsen och antisemitismen i Europa kan användas på de mest skamlöst realpolitiska sätt, likt ett slagträ för att slå sönder yttrandefriheten och försvara Israels illegala ockupation.

2009-08-24 @ 12:42:28
Postat av: Kajsa

Argus: Jag håller med dig när det gäller de två första orden du skrev: Vilket trams! För det är precis vad ditt inlägg är: trams, trams och åter trams.



För övrigt tycker jag du ska lära dig svenska. Fast å andra sidan så kanske du använder dig av Google-översättning? ;)

2009-08-24 @ 15:57:18
Postat av: Amer Al-bayya

Varför försvarar USA Israel orättvist???..Varför är FN maktlöst??..Israel är ett(land) som alla andra länder begår krigsbrott och terror med ockupation vaför kan man kritisera andra men inte Israel????..I arabvärlden vet barn att Israel har rätt att göra vad de vill och man får inte peka på Israel..Detta är orättvist, rasism, äckligt och det får inte hända...

Israels krig och brott med terror är en bild på vad västvärldens hjälp och stöd till Israels alla brott har gjort mot oss alla..

Israels brott, Israels bosättningar, Israels ockupation, Israels krig 1967, 1956,1982, 2003, 2006 och 2008 och Israel vapen, Israels atom vapen med förbjudna vapen och Israels nej till alla FNs resolutioner, Isreals makt över USAs kongress, Israels våld och förtryck kostar pengar Vem hjälper Israel med allt detta,Varför??..Israel får inte vara över lagen..USA måste ändra politiken...Israel måste veta att rättvisan är först och det gäller alla....USA, UK ,EU och FN medIsrael ska betala alla ersättningar till araber för alla brott..Detta är ett måste....Så stoppa Israels brott, ockupation, bosättningar, atom vapen, våld, förtryck, mord och massmord.....Stop (västvärldens) hjälp och stöd till Israel...befria Palestina och det är bättre för alla..Stoppa Israel innan blir det för sent...Ett fritt Palestina är freden utan det blir det bara krig.........Alla måste ta sitt ansvar rättvist.Och låt oss de alla sin rätt och rättigheter..Israel måste lämmna Palestina och alla brott måste ersättas..Israel måste vakna med USA.Tack.

2009-11-21 @ 10:37:05
Postat av: Amer Al-bayya

Vi behöver hjälp..hjälp..Var är lagen??..

Är det här www.mohammadcartoons.org www.mohammadcartoons.org frihet eller yttrandefrihet eller som porr ???.....stoppa det nu ..muslimer är arga ....stoppa det nu nu ,politiker..Detta skapar hat , hot, rasism, orättvisor...kan muslimer göra likadan.???.och hur ska vi leva om muslimer göra likadan.???.



Stoppa det nu innan blir det för sent...jag har talat med UD..

2010-03-09 @ 02:40:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0