Jaha, nu var det OK med AMS-jobb igen


Vet inte hur många gånger jag har hört borgerliga företrädare prata illa om arbetsmarknadsåtgärder. De tog bort plus-jobben när de tillträdde. Plus-jobb som gjorde det möjligt för människor att vara aktiva under sin arbetslöshet. Plus-jobb som satte guldkant på tillvaron inom äldreomsorgen, som avlastade de hårt arbetande välfärdsarbetarna m.m.

Men det var ju så hemskt att det fanns sådana jobb påstod borgerliga företrädare. Jag hade många förtvivlade människor som ringde mig vid den tiden. Förtvivlade att de skulle bli passiva istället för att få göra en insats.

Men nu är det fint igen men naturligtvis kallas det något annat (för de skulle ju aldrig kunna erkänna att dessa typer av "extra-jobb behövs). Enligt regeringen 40 000 nya så kallade Lyft-platser skapas för redan arbetslösa där man under maximalt sex månader får ett slags beredskapsjobb inom offentlig sektor eller ideellt.


Problemet är bara att detta borde ha kommit för ett år sedan och det är en för liten satsning. Dessutom är trist att det inte ska vara avtalsenlig lön och att det inte går att kvalificera sig till a-kassa m.m.

Moderaterna, som är de som bestämmer i regeringen, försöker rädda ansiktet på sin misslyckade jobbpolitik innan de startar sin stämma


Läs gärna :

Fredrik Axelsson: "Bra tankar av MUF inför partistämma".
- Kent Persson: "Utan politiska debatter och konflikter så stannar den politiska utvecklingen
- Ulricehamnsbloggen: "Svensk näringsliv ger regeringen svidande kritik"
- Helena: "Regeringen - ett lyft?"

politik, jobbävning, fredrik reinfeldt, moderaterna, nya moderater, stämma, val 2010, tage erlander, socialdemokraterna, mona sahlin, alliansen, arbetslöshet, jobbkris, utanförskap


Kommentarer
Postat av: Ckrantz

Ja, i GP var ju Maud väldigt positiv till de ursprungliga ALU-jobben införda av Bildt regeringen.http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=139&a=513501

Centerledaren Maud Olofsson valde att dra paralleller till den förra borgerliga regeringens alu-jobb.- Det blev väldigt mycket gjort och det var meningsfulla aktiviteter, sade hon.

2009-08-27 @ 08:37:21
URL: http://claeskrantz.se
Postat av: M

Har AMS åtgärder någonsin givit kvalificering till a-kassa och avtalsenlig lön? Lite besviken på att M inte tog till något privat alternativ i stället för något kommunalt krafs. Ska arbetslösa aktiveras och hållas aktiva , så ska dom ju inte sättas på något kommunal inrättning, där kommer dom ju att somna. Offentliga sektorn = Den eviga vilan

2009-08-27 @ 15:26:22
Postat av: Pelle

Så är det i tider när det är lättast att vända kappan efter vinden istället för att gräva på djupet och försöka hitta en varaktig lösning.

2009-08-27 @ 16:00:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0