Regeringen styr mot ökade klyftor


I dagarna har vi sett budgetutspel, Reinfeldts sommartal samt fått ta del av att statsministern firar i TVn att ha besökt den grå vardagen 100 gånger det sedan valet.

Utspelen har varit tydliga. Att det är moderaterna som bestämmer i regeringen och att de vill fortsätta sänka skatterna på lånade pengar. Småpartierna surar lite men håller skenet uppe eftersom de vet att om samarbetet spricker så spricker det för alltid.


De lovade jobb, och nu har vi en arbetslöshet på nästan 10 procent. De skyller på lågkonjunkturen. Plösligt gäller inte vallöften om jobb eftersom det är dåliga tider.

Jag hörde ingen borgerlig företrädare i valrörelsen säga att jobben fixar vi endast om ekonomin går bra.

Men det går att styra även i svåra tider

Det är inte nödvändigt att sänka skatterna med 85 miljarder på lånade pengar.

Det är inte nödvändigt att stoppa nyinvesteringsstödet

Det är inte nödvändigt att stänga dörren till industrijobb,

Det är inte nödvändigt att skära ner komvuxutbildningarna

Det är inte nödvändigt att höja avgiften på a-kassan så att en halvmiljon tryckts bort från skydd vid arbetslöshet


Kort sagt visst styr borgarna, de styr mot ett land med ökade klyftor och större skillnad men de gör det genom att gömma sig bakom lågkonjunkturen


Läs gärna

Roger Jönsson, Anders Löwdin, Peter Andersson, alliansfrittsverige, Johanna Graf, Anna Wikström

Mitt i steget, HBT-sossen och Eva-Lena Jansson som kommenterar Välfärd eller skattesänkningar på lånade pengar

Och läs debattartikeln om ny s- politik


Kommentarer
Postat av: Beril.Lund

Det är en kuslig situation för massor främst unga, anledningen är anser jag, de har hela livet framför sig, men bakom sig.

har inte ens hunnit komma in i a-kassan. socialbidrag är det som väntar eller

fattiga föräldrar som stöttar av det sista de har.kompisar har jobb och lever "flott".d.v.s hela familjer drabbas, Men Reinfeldt han ser bara skattesänkningar för en redan etablerad grupp som det enda. Att sedan de över 30 år drabbas behöver knappt nämnas i sammanhanget.

Jag är helt övertygad om att de i Stockholm som Reinfeldt m.fl. inte har koll på det.Förmodligen ligger allt väl underbyggt från Skattebetalarnas förening som har rikknösar som via medlemsavgifter ställer krav att deras skatt minsann ska dämpas.Förmögenhetsskatten är redan borttagen nu väntar vi att löneskatten ska elimineras.

Det lär dock ta lite tid så det gäller att hålla sig vid makt så kan kaka efter kaka ätas.

Reinfeldt är ute efter ett Samhälle där nuvarnade svartjobb som anses helt fel. Blir det som är det fullkomligt sagolika i Reinfeldts värd.

Skatta får sjuka, arbetslösa, samt pensionärer stå för.

Frågan är bara var ska deras försörjningsinkomster komma ifrån.Nää dagens politik är definitivt inte klok. Den är skapad av galningar, mäjligen egoister som är väl medvetna vad de håller på med.

Jag är så dum så jag tror Reinfeldt är en ond avundsjuk djavul.

När han var upp till Maud sa han. "vad mycket bilar de har här uppe." Enbart de orden säger lite, många kanske inte reflekterar över dessa ord, men jag tror orden betyder mycket.2009-08-24 @ 21:00:20
Postat av: Francisco

De pengar som regeringen tar in via skatt är inte lånade, de är stöldgods. När skatten sänks blir individen lite mindre bestulen än förut, så att påstå att hon på nåder tilldelas pengar som egentligen inte finns är lögn. Ingenting är nödvändigt om man inte har några principer, men att sänka skatterna och låta individen vara mer fri är alltid moraliskt försvarbart framför den parasitpolitik som sossarna förespråkar.

2009-08-24 @ 21:01:31
URL: http://whoisjohngaltse.wordpress.com
Postat av: Johan Pettersson

Men arbetslösheten hade ju varit ännu högre om S hade fortsatt styra. Eller?-Sänkta skatten är väl också en "satsning ur krisen""stänga dörren till industrijobb" -vad menar du? Att regeringen ska köpa Saab? Eller bara ge pengar till en riskkapitalist som vill köpa Saab? Eller bara låna ut lite?2009-08-25 @ 16:51:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0