Gott Nytt År

Vill ta tillfället i akt och önska alla bloggläsare ett riktigt gott nytt år.

 År 2010 kommer bli ett historiskt år. Vi kommer få Sveriges första kvinnliga statsminister. För så måste det bli. Sverige har inte råd med fyra år till av Reinfeldts politik. 

År 2009 har bland annat fått benämningen skitår. Ett uttryck som myntades av arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin och tyvärr inte långt från sanningen. År 2009 blev ett mörkt år för många. Arbetslösheten skenade, konkurserna haglade och socialbidragen har slagit i taket. Arbetslöshetet kommer att fortsätta stiga trots att ekonomin vänder.

Förra året genomfördes den nya sjukförsäkringsreformen. De borgerliga riksdagsledamöterna applåderade beslutet. Vid årsskiftet kommer den få reell effekt när 10 000-tals människor blir utförsäkrade.

 Regeringens nedmontering av utbildningar för arbetslösa har slagit hårt mot ungdomar på mindre orter där arbetsmarknaden är tuffare och behoven av insatser större.

 Klyftorna har ökat avsevärt i landet de senaste åren, de rika har blivit allt rikare och de fattiga allt fattigare. Inget görs för att motverka de växande klyftorna mellan människor eller mellan olika landsändar. Regeringens politik fortsätter att slå mot de allra mest utsatta och de som är i störst behov utav skyddsnäten.

Nu gäller det att se framåt.

Vi har inlett det röd-gröna samarbetet och det växer sig allt starkare för varje vecka som går. Och många nya viktiga framtidsinriktade beslut togs på socialdemokraternas jobbkongress. Vi tror på framtiden och människors kraft att ta sig ur svårare stunder. vi kommer därför att kämpa för högre anslag till vård, skola och omsorg i kommuner och landsting, en ekonomisk trygghet för sjuka och arbetslösa, rättvisare skatt även för pensionärer samt en storsatsning på att bygga om Sverige till ett modernt, energieffektivt och miljövänligt land.

GOTT NYTT VALÅR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0