Hon hade ingen aaaaaaaaaning om vad remissinstanserna sagt..

I söndagens Agenda påstod Christina Husmark-Persson att ingen av de tunga remissinstanserna reagerat över utförsäkringspolitiken. Inget kan vara mer fel

Läs gärna Aftonbladet som redogör för remissinstanserna, där visas Socialdepartementets sammanställning av remissvaren angående de båda promemorierna "Ettårsgräns för sjukpenning..." och "Införande av en rehabiliteringskedja" som ligger till grund för propositionen "En reformerad sjukskrivningsprocess för ökad återgång i arbete".

Dessutom tror jag att Husmark – Persson borda ha lagt märke till att Försäkringskassans ordförande avgick i protest våren 2008.

Det är ett och ett halvt år sedan som de borgerliga riksdagsledamöterna i juni 2008 applåderade att de lyckades rösta igenom de nya reglerna som kastar ut sköra människor från årsskiftet.

Det är märkligt att de kan låta så förvånade nu när deras politik ger det resultat som de är ute efter. De är så förvånade att de ändrar sig lite grann. Det räcker naturligtvis inte, de måste ändra sig fler gånger för att få en någorlunda hantering av denna katastrof. Om de menar att de vill ha ett humant samhälle vill säga.
Reinfeldt har ju påstått att Svenska folket är sovande.

Vi socialdemokrater vill att sjuka ska ha rätt till sin försäkring och att arbetslösa ska ha rätt till sin försäkring men att de två sakerna inte ska blandas ihop


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0