Nu kan det nog inte bli dystrare…

Det här veckoslutet blev det mörkaste på väldigt länge. Och då menar jag inte att vi har årets kortaste dag just nu. Jag menar fiaskot i i Köpenhamn. Om hur världens ledare inte kunde förmå sig till något klimatavtal. Hela poängen med COP15 var ju att förhandla fram efterföljaren till det juridiskt bindande Kyotoavtalet.

Viktiga beslut skjuts på framtiden, vilket innebär fortsatt osäkerhet och risk för rejäl handlingsförlamning gällande klimatinsatser. Läs om fiaskot i DN

Dessutom kommer beskedet från GM att moderna, energieffektiva, säkra SAAB ska läggas ned. En del kan tycka att tillverka bilar skulle vara motsägelsefullt mot att rädda klimatet. Jag ser det inte så. Vi kommer även i framtiden använda oss av bilar för att förflytta oss. Då gäller det att tillverka bilar på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Kombinerat med attraktiva, smarta, bekväma kollektiva lösningar.

Dråpslaget mot Västsverige, drabbar faktiskt arbetstillfällen i hela Sverige. Det tog inte ett ens ett dygn efter beskedet om SAAB till att underleverantörer varslade om kommande uppsägningar.

Men nu måste vi vända detta. Vi kan inte fira jul utan att ha några ljusglimtar för de drabbade, det är bråttom.

Så kom igen Sverige, kom igen, kom igen FN kom igen.

Noll koll

saab

måste vändas till något bra


Kommentarer
Postat av: Krille

Man kan kalla Saab för mycket, men energieffektivt är definitivt inte passande. Saab har inte alls hängt med när konkurrenter som Vw-gruppen, Bmw, volvo m.fl introducerat snåla bensin o dieselmotorer. Istället har Saab hållit fast vid törstiga, onödigt hästkraftsstarka etanolmotorer och omoderna dieslar.Hade Gm låtit Saab utveckla snålare motorer hade det kanske sett annorlunda ut idag.

2009-12-20 @ 09:48:37
Postat av: mondobaby

Jo det kan bli dystrare..Och det är det för den enskilde, som sitter utan el i sitt hyrda hus för att hon hamnat utanför systemet för flera år sedan och står utan möjlighet att få hjälp via sociala myndigheter

2009-12-20 @ 11:21:49
Postat av: Bengt-Erik Johansson

GM kommer att behålla SAAB och tillverka de nya, färdigutvecklade modellerna under avvecklingsfasen av bolaget.

2010-01-08 @ 01:11:53
URL: http://bengterikj.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0