De kommer att ge sig, nu lovar de mer pengar till de arbetslösa...


Steg för steg kommer regeringen få ge sig. Hittills har de sagt nej, nej nej till krispaket för jobben, nej ytterligare åtgärder för de arbetslösa, nej till ekonomisk trygghet vid arbetslöshet, nej till ersättning till de som studerar, nej till stimulansåtgärder i form av höjt barnbidrag och bättre villkor till pensionärerna. Men....

Steg för steg har de fått ge med sig. I höstas var det nämligen omöjligt för regeringen med krispaket eftersom de påstod att deras budget var tillräcklig. Motvilligt tvingades de lägga ett krispaket strax före jul. Dessutom tvingades till ytterligare en proposition i januari.

Så trots att de låter hårdnackade om att det måsta vara större skillnad (de menar "arbetslösa måste bli fattigare för att söka jobb") så kommer de att så sakteliga att ge med sig.

Dagens besked från Maud Olofsson är ytterligare en reträtt och de lovar nu mer pengar till de arbetslösa. Så om vi är tillräckligt ihärdiga kommer det att ställa upp även på SAAB.

Så det finns hopp....

Det är viktigt eftersom det inte enbart handlar om Trollhättan - det handlar om Göteborg och Södertälje, Umeå och Oskarshamn, Skövde och alla andra av det hundratal orter i Sverige som bidrar till vår fordonsindustri.

Vi har hela tiden sagt att regeringen måste vara aktiv för att hitta en framtida ägarlösning - och då kan man inte börja med att utesluta saker. Vi har aldrig förordat ett statligt ägande av SAAB, men har heller inte velat utesluta detta. Den här krisen är så djup, så de regeringar som är pragmatiska - som samlar olika aktörer för att hitta lösningar - kommer att klara sina länders intressen bäst - inte de som av ideologiska skäl vill fly sitt ansvar eller är inriktade på konfrontation och spel om vems fel krisen är i stället för att utveckla nya jobb. Regeringen avfärdade också SAAB:s rekonstruktionsplan redan samma dag som den presenterades. Det har försämrat möjligheterna att hitta en väg vidare.

Men nu låter det annorlunda, de kommer att tvingas till att ställa upp för industrin för jobbens skull


Kommentarer
Postat av: Ingvar Svensson

Borgerliga regeringar i andra länder har förstått att de måste agera. Maud och Reinfeldt däremot är långsamma och negativa till att gripa in när jobben hotas. Efter ett halvår har de inte gjort mycket mer än pratat på olika presskonferenser.Jag tror också att de steg för steg måste ändra sig, men under tiden kan de ställa till med mycket lidande.

2009-02-23 @ 17:53:52
Postat av: Sune

Vadå mer pengar till de arbetslösa, det lovar de väl inte alls?

2009-02-24 @ 08:49:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0